Krimi

Bol ZDROGOVANÝ?! Do rieky skočil mladý chlapec, z ľadovej vody mu trčala iba hlava

Poriadne premrznutého chlapca zachraňovali policajti aj hasiči. Jeho priateľka povedala, že užil LSD.

Ilustračný obrázok k článku Bol ZDROGOVANÝ?! Do rieky skočil mladý chlapec, z ľadovej vody mu trčala iba hlava
Zdroj: Dnes24.sk

V piatok 10. februára Nitrou otriaslo lúpežné prepadnutie jednej z pobočiek pošty. Pri zásahu pomáhala aj Mestská polícia (MsP) v Nitre. V rovnakom čase však museli jej príslušníci zasahovať ešte pri jednom prípade.

„Pätnásť minút po tejto požiadavke na súčinnosť boli príslušníci mestskej polície opäť požiadaní policajným zborom o výpomoc, keďže všetky ich hliadky boli zaneprázdnené a vyťažené riešením lúpežného prepadnutia pošty na Klokočine,“ informuje MsP v Nitre.

Chlapec skočil do rieky

Do rieky Nitry mal na Napervillskej pri obchodnom centre Promenáda skočiť mladý chlapec. „Operačný príslušník mestskej polície odvolal z Klokočiny jednu motorizovanú hliadku a vyslal ju na určené miesto, kde sa dostavili i privolaní hasiči,“ dodáva mestská polícia.

Mestskí policajti sa aj s hasičmi presunuli pod most, kde v rieke vedľa mostového piliera, približne 5 metrov od brehu rieky, uvideli sedieť v mrazivej vode chlapca.

Nad hladinu mu trčala iba hlava a časť ramien.

„Chlapec bol podľa vonkajších príznakov zjavne výrazne podchladený, nekomunikoval a nereagoval na oslovenia či iné podnety zasahujúcich príslušníkov. Jeden z mestských policajtov už bol rozhodnutý zísť do koryta rieky pre chlapca, keď ho zastavil veliteľ hasičského zásahu, pretože jeden z príslušníkov hasičského zboru si už medzitým obliekol nepremokavý chladuvzdorný oblek a nakoniec on vošiel do rieky pre nereagujúceho chlapca,“ prezradilo vedenie mestskej polície.

Ako nás informoval Miroslav Duchoň z MsP v Nitre, mladíka hasič chytil pod pazuchy a dotiahol na breh, kde ho spolu s príslušníkmi mestskej polície a dvoma hasičmi preniesli do sanitky.

Prečítajte si tiež

Užil drogy?

„Postupne mestskí policajti zistili, že sa jedná o mladistvého chlapca z obce Žirany vo veku šestnásť rokov. Na mieste príslušníci vykonali pohovor aj s prítomnou chlapcovou priateľkou, pätnásťročnou študentkou z Trnavy, ktorá v Nitre navštevuje strednú školu. Tá spočiatku mestským policajtom uvádzala, že jej priateľ do rieky spadol nechtiac, neskôr však, aj pod vplyvom výpovede jednej z prítomných svedkýň udalosti, a zrejme aj v záujme o priateľovo zdravie priznala, že chlapec pred niekoľkými hodinami, keď v popoludňajších hodinách sedeli v čajovni, užil psychotropnú látku LSD a už dlhší čas sa správa a koná iracionálne,“ pokračuje v opise udalostí MsP v Nitre.

Mladík mal bezcieľne behať po uliciach, vykrikovať a napokon na úrovni obchodného domu vkročil do rieky.

„Po prúde rieky asi 30– 50 metrov plával popri brehu, až zostal sedieť v mrazivej vode pod mostom pri pilieri dovtedy, pokým neprišli mestskí policajti s hasičmi a vytiahli ho kriticky premrznutého z vody von. Mestskí policajti na požiadanie hasičov vykonali asistenciu pri prevoze podchladeného chlapca do nitrianskej nemocnice na ďalšie vyšetrenie,“ dodáva mestská polícia.

V nemocnici bol chlapec odovzdaný na detské oddelenie, kde si ho do opatery prevzala službukonajúca lekárka.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy, ktoré hýbu Nitrou

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM