Krimi

Mrazivé DETAILY z prepadu pošty: Lupič mieril na pracovníčky, chcel sa dostať do trezora

Lupič prepadol poštu iba dve minúty pred záverečnou. So zbraňou v ruke ohrozoval pracovníčky. Snažil sa dostať do trezora.

Ilustračný obrázok k článku Mrazivé DETAILY z prepadu pošty: Lupič mieril na pracovníčky, chcel sa dostať do trezora
Zdroj: Polícia SR - Nitriansky kraj

V piatok podvečer prepadol maskovaný lupič jednu z nitrianskych pôšt. Polícia pátra po zlodejovi aj autách.

K lúpežnému prepadnutiu došlo krátko pred šiestou hodinou podvečer v Nitre na Dolnočermánskej ulici. Maskovaný lupič mal so zbraňou v ruke podľa podľa portálu tvnoviny.sk vbehnúť do pobočky pošty dve minúty pred záverečnou.

Preskočil pult

Zábery, ktoré zverejnila polícia, ukazujú, ako maskovaný muž so zbraňou prechádza od priehradky k priehradke a mieri na pracovníčky pošty.

„V cudzom jazyku pravdepodobne ukrajinskom vydával zamestnankyni pošty príkazy, ktorým však nerozumela a tak najskôr nekoordinovanie prechádzal od jednej priehradky k druhej a potom preskočil pult,“ povedala pre tvnoviny.sk krajská policajná hovorkyňa Renáta Čuháková.

Prečítajte si tiež

Do trezora sa nedostal

Ako informoval portál, lupič sa chcel dostať do trezora, ktorý sa mu však nedarilo otvoriť: „Následne k tomu nútil poštárky. Kým ale jedna z nich stihla zadať kód, lupič pozbieral aspoň bankovky, ktoré boli popadané po zemi za priehradkou a ušiel.“

Zlodej potom vybehol von a z miesta ušiel po Golianovej ulici pešo. „Medzi obytnými domami nasadol pravdepodobne do osobného auta Audi A8, alebo Mercedes CLS čiernej farby, ročník cca 2012 s maďarskými evidenčnými číslami začínajúcimi na písmeno H, H10 alebo H01,“ informovala nitrianska polícia.

V prípade je už vedené trestné stíhanie. Lupičovi po dolapení v prípade dokázania viny hrozí 7 až 12 rokov za mrežami.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Správy, ktoré hýbu Nitrou

Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM