Rastislav Búgel Hokej

Zvrat v Trenčíne znamenal len jeden bod

Úvodná tretina nemala zo strany domácich s hokejom nič spoločné. Nepresné rozohrávky, nepresná streľba a neúspešné presilové hry, z toho dvakrát 5:3, prinútili divákov k piskotu.

Ilustračný obrázok k článku Zvrat v Trenčíne znamenal len jeden bod
Foto: Rastislav Búgel

Jedinou atrakciou bol v zostave Dukly spoločný duel otca a syna Pardavých.

Do druhej časti sa muselo u domácich niečo zmeniť, ale priebeh hry tomu nenasvedčoval. V úvode tretiny bol vylúčený na 5+DKZ obranca Dukly Bokroš a Dukla inkasovala prvý gól. Hostia mali šance aj na druhý, ale Kristín udržal konto s jednou bránkou. Prišla však 33. minúta, keď sa Chrenko dostal cez neistú obranu Dukly a skóroval na 0:2. Dukla znížila tesne pred koncom tretiny, keď využila jedinú presilovú hru.

Tá však naznačila zvrat, lebo Tybor po otvorení tretej čati hry v 45. minúte vyrovnal. Nitru to však nepoložilo a pri hre 4:4 dala vedúci gól. Súboj o vyrovnanie pokračoval. Dukle sa podarilo vyrovnať v 54. minúte Jakúbekom. Nakoniec o víťazstve Trenčína rozhodli samostatné nájazdy.

Róbert Kaláber, tréner Dukly: ** „Môžem povedať len to, že sme so šťastím vyhrali. Po kontaktom góle Tybora sme zlepšili pohyb.“**

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: ** „Dve naše individuálne chyby rozhodli o víťazste Dukly. Prvá bola v tom, že sme v úvodnej tretine mohli streliť ešte jeden-dva góly a druhá v tom, že bolo vylúčených veľa hráčov na našej strane.“**

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM