Správy

Zvrat v prípade úmrtia 15-ročnej pacientky: Zomrela na Covid-19!

V prípade smrti 15-ročného dievčaťa sa podľa rezortu zdravotníctva najskôr nepotvrdilo ochorenie Covid-19 ako primárna príčina úmrtia. Teraz však odborníci zmenili názor.

Ilustračný obrázok k článku Zvrat v prípade úmrtia 15-ročnej pacientky: Zomrela na Covid-19!
12
Galéria
Foto: Rastislav Búgel / Zdroj: Dnes24.sk

V piatok 2. októbra informovalo ministerstvo zdravotníctva o ďalších potvrdených prípadoch úmrtí na ochorenie Covid-19. „Na Slovensku pribudlo šesť potvrdených úmrtí na pľúcnu formu ochorenia COVID-19. Spolu tak v našej krajine evidujeme 54 úmrtí,“ uvádza rezort zdravotníctva na svojom webe.

Medzi potvrdenými prípadmi je aj 15-ročná pacientka, ktorá 7. septembra zomrela vo Fakultnej nemocnici v Nitre.

O tomto prípade však ešte 21. septembra úrady informovali, že príčinou smrti nebol koronavírus. Pacientku vtedy priniesli do nemocnice so závažnými chronickými ochoreniami.

Zložitý prípad

O vyjadrenie sme požiadali Ministerstvo zdravotníctva SR. „Ide o zložitý prípad. Pľúcny nález bol prekrytý iným komplikovaným procesom. Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou sa k prípadu vrátil po ďalších konzultáciách s odborníkmi na pľúcnu patológiu (oblasť pneumopatológie),“ vysvetľuje pre Dnes24 hovorkyňa rezortu zdravotníctva Zuzana Eliášová.

„Následné dodiagnostikovanie a podrobná imunohistochemická analýza potvrdili primárnu príčinu úmrtia – pľúcnu formu ochorenia COVID-19,“ dodáva Zuzana Eliášová.

Na Infekčnej klinike v Nitre bolo k 1. októbru hospitalizovaných 19 pacientov pozitívnych na Covid-19. Štyria boli na Jednotke intenzívnej starostlivosti a jeden pacient na umelej pľúcnej ventilácii.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Nitrianska nemocnica v čase pandémie
12
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM