Rastislav Búgel Hokej

Zvrat po katastrofálnej prvej tretine: Hokejisti vyhrali vo Zvolene

Úvod zápasu patril domácim, ale Nitra hneď z prvého útoku kurióznym gólom otvorila skóre. Za strelca gólu rozhodcovia označili Mareka Slováka, puk sa však zakotúľal do bránky po chrbte brankára Šimka. O minútu už bolo 0:2, keď Tománek poslal presne trafil do odkrytého rohu domácej bránky.

Ilustračný obrázok k článku Zvrat po katastrofálnej prvej tretine: Hokejisti vyhrali vo Zvolene
Foto: Rastislav Búgel

Do veľkej šance sa následne dostal aj domáci Jurík, nastrelil však len Valenta. Zvolenu sa napokon podarilo znížiť v prvej presilovke, svoj ďalší gól v sezóne pridal strelecky aktívny Puliš. Ten istý hráč bol aj pri vyrovnaní zo strany HKM. Jeho strela sa odrazila k voľnému Brabencovi, ktorý puk poslal do siete. Už o štrnásť sekúnd neskôr prihrával Pokovič spoza bránky a Sloboda sa postaral o obrat skóre – 3:2.

V druhej tretine diváci veľa hokejovej krásy nevideli. Až v 29. minúte ušiel obrane hostí Puliš, a hoci domáci sa radovali z presného zásahu, no hlavný rozhodca po porade s videorozhodcom gól neuznal. V 33. minúte zaútočili traja Zvolenčania na jediného brániaceho hráča hostí, Ďaloga sa ulakomil a nastrelil len Valenta. O dve minúty zastavila domáca obrana nedovolene unikajúceho Jakuba Ručkaya, ten však nariadené trestné strieľanie nepremenil.

V 45. minúte sa ocitol Tománek nikým nekrytý pred domácim brankárom, gól však nedal. Následne mohol za domácich zvýšiť Pokovič na 4:2, Valent sa ale prezentoval dobrým zákrokom lapačkou. Nitra sa napokon dočkala vyrovnania v 57. minúte, keď po chybe domácej obrany skóroval Štefanka. Deväť sekúnd pred koncom však mohol Zvolen strhnúť víťazstvo na svoju stranu, Valent posunul bránku, no nariadené trestné strieľanie Brabenec nepremenil. Zvolen to napokon stálo víťazstvo, pretože v predĺžení rozhodol o dvoch bodoch pre hostí Mezei.

Josef Turek, tréner Zvolena: „Zápas hodnotím kladne, keďže Nitra je silný súper. Po stretnutí v Žiline sme hrali úplne opačne, som rád, že sme sa zodvihli. Mali sme veľa šancí a dôležité bolo, že sme sa rýchlo dokázali vrátiť do zápasu. Neskôr sme hru stiahli na tri päťky. V závere sme mali šance na gól aj do prázdnej bránky, no triumf sme nepotvrdili. V predĺžení sme mali smolu, hráč zlomil hokejku a inkasovali sme rozhodujúci gól.“

Andrej Kmeč, asistent trénera Nitry: „Dnešný zápas sme nezačali dobre, hoci sme viedli 2:0. Nemali sme ideálny pohyb a, paradoxne, od toho stavu sa to ešte zhoršilo. Následkom boli tri góly, takže prvá tretina bola z našej strany katastrofálna. Nakoniec sme ale veľmi radi za dva body, nakoľko sme dnes mohli odchádzať aj naprázdno.“

HKM Zvolen – HK Nitra 3:4 pp (3:2, 0:0, 0:1 – 0:1)

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM