Krimi

Zúfalý čin podvodníka: V mene kňaza vyberal peniaze na kostol a chudobných

Ľudská vynaliezavosť nemá hraníc. Polícii sa ozval nitriansky duchovný, ktorého meno zneužil zúfalý občan vo svoj prospech.

Ilustračný obrázok k článku Zúfalý čin podvodníka: V mene kňaza vyberal peniaze na kostol a chudobných
Zdroj: Polícia SR - Nitriansky kraj

„Ten v mene kňaza vyberal v oblasti okolo nitrianskej Kalvárie peniaze na kostol a pre chudobných,“ informuje nitrianska polícia.

Ako informovali muži zákona: „Duchovný nechce vec riešiť prostredníctvom polície, chce len vyzvať občanov, aby v období najväčších kresťanských sviatkov, kedy sa nemôžu na bohoslužbách stretávať so svojimi veriacimi, títo nenaleteli na podobné podvody a nedávali peniaze na žiadne neoverené zbierky.“

Polícia nelenila a znova sa pokúsila osloviť nitrianskych dôchodcov. Vyzvala ich na opatrnosť a obozretnosť pri komunikácií s cudzími osobami.

„Nedávajte peniaze nikomu cudziemu, ani keby mal akýkoľvek dôvod a ak je neodbytný privolajte svojich príbuzných alebo políciu na t.č.158. Ak nie ste senior a dostal sa vám do schránky letáčik s užitočnými informáciami pre túto vekovú kategóriu, nevyhadzujte ho. Posuňte ho rodičom, starým rodičom, alebo susedom, tak ako jeden oslovený pán. Tento senior letáčiky sám ochotne rozniesol svojim susedom,“ dodáva polícia.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM