Monika Földešiová Kultúra

Zuby na mieru

Vo Veľkej sále Starého divadla Karola Spišáka v Nitre uviedli včera večer celoslovenskú premiéru muzikálu Ples upírov. Predstavenie na motívy filmu Romana Polanského uviedla katedra hudby Pedagogickej fakulty na Univerzite Konštantína Filozofa (UKF)

V hre sa predstavia študenti UKF a Súkromného konzervatória v Nitre pod vedením režiséra Petra Oravca. Licenciou povolených päť predstavení muzikálu Ples upírov sa bude konať v rámci projektu Vzdelávanie divadlom, ktorý realizuje UKF s podporou Európskych štrukturálnych fondov. Ďalšie predstavenia Plesu upírov sú na programe v Starom divadle Karola Spišáka do 7. mája.
Viac ako sto kostýmov pre predstavenie navrhla výtvarníčka Eva Kleinová. Scéna muzikálu pozostáva z 20 zmien prostredia a jej súčasťou je aj hydraulická plošina, upírsky koč, vaňa či zrkadlo, v ktorom nevidieť odraz upírov. Jej autorom je Peter Janků. Podľa slov dramaturgičky inscenácie Slavky Civáňovej sa herci pri nácviku museli vyrovnať aj s tým, že svoje úlohy musia hrať a spievať s upírskymi zubami, ktoré boli zubným technikom zhotovené presne na mieru pre každého sólistu. Pre inscenáciu bolo vyrobených viac ako 200 rekvizít. Nechýbajú medzi nimi náhrobné kamene, gotické kalichy, či cesnakové girlandy. Diváci uvidia v inscenácii aj vyše 20 projekčných záberov a animácií.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM