Hokej

Známe tváre pokračujú v Nitre: Klub angažoval aj kanadského obrancu

Príprava na nadchádzajúci ligový ročník pokračuje aj pod Zoborom. Klub predstavil novinky zo svojej kuchyne.

Ilustračný obrázok k článku Známe tváre pokračujú v Nitre: Klub angažoval aj kanadského obrancu
Zdroj: Rastislav Búgel

Slovenskí hokejoví obrancovia Branislav Mezei a Ivan Švarný budú aj v sezóne 2022/2023 pôsobiť v materskom klube HK Nitra. Informovala o tom oficiálna stránka „corgoňov.“

Najdôležitejší hráč

Pre Mezeia, ktorý 8. októbra oslávi 42. narodeniny, pôjde o deviatu sezónu po sebe v nitrianskom drese. Od roku 2016 je kapitán mužstva. „Sme veľmi radi, že sa rozhodol pokračovať vo svojej kariére. Vnímame ho ako najdôležitejšieho hráča tímu. Verím, že jeho kariéra môže pokračovať minimálne tak dlho ako kariéra Zdena Cháru. Jeho hokejová kvalita, prístup k povinnostiam a práca v tréningu, ako aj líderstvo v kabíne sú pre tím nenahraditeľné. Braňo je výborný príklad pre mladších hráčov,“ povedal prezident HK Nitra Miroslav Kováčik.

O štyri roky mladší Švarný sa do Nitry vrátil pred sezónou 2020/2021. „Aj on je svojou pracovitosťou veľmi dobrým príkladom pre ostatných hráčov. Spoločne s Braňom sú tými správnymi vodcami tímu,“ poznamenal Kováčik.

Prečítajte si tiež

Európska premiéra

Kanadský hokejista Michael Prapavessis bude v sezóne 2022/2023 pôsobiť v HK Nitra. Extraligový klub o tom informoval na svojej oficiálnej webstránke

Pre 26-ročného obrancu bude Nitra prvé pôsobisko mimo Severnej Ameriky. Jeho kariéra sa doteraz odvíjala v nižších zámorských súťažiach ECHL a AHL.

V ročníku 2021/2022 nastúpil v drese Idaho Steelheads (ECHL) do 39 zápasov, v ktorých nazbieral 33 kanadských bodov za 5 gólov a 28 asistencií. V ročníku nastúpil aj do troch stretnutí v AHL.

"Od Michaela očakávame kvalitnú hru v defenzíve a prehľad v rozohrávke. Takisto ho zdobí kvalitná strela. Počas sezóny môže byť tiež alternatíva na presilové hry,“ povedal prezident HK Nitra Miroslav Kováčik o Prapavessisovi, ktorého v roku 2014 draftoval klub NHL Dallas Stars.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Správy, ktoré hýbu Nitrou

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM