Monika Földešiová Krimi

Zmiernili trest pre ženu, ktorá si objednala vraždu priateľovej matky

O jeden rok znížil dnes Najvyšší súd SR trest za plánovanie vraždy, z ktorej obžalovali Eriku Brathovú. Vo väzení si má odsedieť osem rokov za to, že si objednala vraždu matky svojho priateľa.

Ako TASR informoval hovorca NS SR Michal Jurči, súd zrušil pôvodný rozsudok, ktorým bola obžalovaná odsúdená na deväť rokov a uložil jej osemročný trest väzenia a ochranný dohľad domu na dobu jedného roka.
Prokurátor obžaloval Brathovú na Špecializovanom trestnom súde zo spáchania obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy v štádiu pokusu. Podľa obžaloby si mala sanitárka Brathová objednať vraždu Edity S. (68) z Nitry. Motívom jej konania mala byť snaha získať majetkový prospech. Žiadala totiž Editu, aby na ňu prepísala svoj podiel z rodinného domu v Nitre na Kalvárii, tá to ale odmietla. Brathová sa ju preto údajne rozhodla odstrániť a to tak, že si jej vraždu objednala u Michala B. a Maria C. z obce Krškany. Za zavraždenie Nitranky im mala zaplatiť 4700 eur. Erika mala byť približne tri roky priateľkou a milenkou Richarda (36), mladšieho syna Edity S.
Brathová priznala v prípravnom konaní i na súde, že Michalovi B. a Mariovi C. dala peniaze. Mali ju však k tomu donútiť vydieraním. Uviedla, že po tom, ako ju omámili, im podpísala nejaký papier a až neskôr vysvitlo, že podľa neho je im dlžná určitú sumu.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM