Správy

Zmeny v nitrianskej nemocnici: Pribudne prístavba urgentného príjmu a očnej kliniky

Nitrianska nemocnica plánuje prístavbu urgentného príjmu a očnej kliniky. Pribudnúť by mal aj objekt kyslíkovej stanice.

Ilustračný obrázok k článku Zmeny v nitrianskej nemocnici: Pribudne prístavba urgentného príjmu a očnej kliniky
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

Fakultná nemocnica v Nitre pripravuje prístavbu urgentného príjmu a očnej kliniky. Súčasťou investície má byť aj výstavba objektu kyslíkovej stanice.

Stavebný úrad v Nitre už k stavbe vydal územné rozhodnutie. Ako sa v ňom konštatuje, prístavba urgentného príjmu a očnej kliniky bude mať dve nadzemné podlažia. „Súčasťou stavby je aj rekonštrukcia existujúceho pavilónu chirurgických disciplín, ktorý bude s novou prístavbou komunikačne a funkčne prepojený,“ uvádza sa v rozhodnutí stavebného úradu.

Projekt počíta so zmenou operačných sál z očnej na traumatologickú a plastickú.

Pribudne tiež miestnosť pre jednotku úrazovej urgentnej starostlivosti. V objekte budú zrekonštruované aj priestory izieb lekárov a sestier a ďalšie zázemie pre personál.

„Navrhnutá je tiež výstavba nového objektu kyslíkovej stanice, ktorá sa v súčasnosti nachádza v priestoroch navrhovaného objektu urgentného príjmu a očnej kliniky,“ konštatuje sa v územnom rozhodnutí. Súčasťou projektu je aj výstavba inžinierskych sietí, terénne úpravy a výsadba zelene.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Viac informácií z Nitry a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM