Správy

ZMENY na vedúcich pozíciách. V NITRIANSKOM kraji sa budú meniť RIADITELIA

Poslanci Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK) budú na rokovaní 24. júna rozhodovať o odvolaní takmer troch desiatok riaditeľov inštitúcií, ktorých zriaďovateľom je NSK. Návrh na ich odvolanie podáva župan Branislav Becík.

Ilustračný obrázok k článku ZMENY na vedúcich pozíciách. V NITRIANSKOM kraji sa budú meniť RIADITELIA
Zdroj: NSK

Nitrianski krajskí poslanci budú rozhodovať o odvolaní 18 riaditeľov zariadení sociálnych služieb (ZSS), ale aj o odvolaní riaditeľov Divadla Andreja Bagara i Starého divadla Karola Spišáka v Nitre, riaditeľov galérií v Nitre i Nových Zámkoch, riaditeľov Krajského osvetového strediska v Nitre, Tekovskej hvezdárne v Leviciach a ďalších inštitúcií.

Koniec funkčného obdobia

Ako sa uvádza v materiáloch určených na zasadnutie krajského zastupiteľstva, k 31. decembru 2024 má vo funkciách skončiť 10 riaditeľov kultúrnych inštitúcií a 18 riaditeľov ZSS. Poslanci zároveň budú voliť aj členov komisií, ktoré budú vyberať nových riaditeľov na päťročné funkčné obdobie.

Úrad NSK sa pri návrhu na odvolávanie opiera o zákon o samospráve vyšších územných celkov. „Predseda NSK využíva svoje zákonom stanovené právo vyplývajúce priamo z ustanovenia zákona č. 302/2001 Z. z. a predkladá Zastupiteľstvu NSK návrh na odvolanie riaditeľov,“ konštatuje sa v dôvodovej správe materiálu, ktorý sa na zastupiteľstve NSK bude preberať 24. júna 2024.

Prečítajte si tiež:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM