Monika Földešiová Rôzne

Zmanipulované prijímačky?

Prijímacie skúšky na doktorandské štúdium na Univerzite Konštantína Filozofa (UKF) v Nitre boli údajne zmanipulované. Myslí si to jeden z neprijatých uchádzačov Miroslav Sedlák, ktorý chcel získať titul PhD v programe didaktika anglického jazyka.

Sedlák tvrdí, že najprv bol na 11. mieste a neskôr už na 17. a pod čiarou, chystá sa preto obrátiť aj na súd. Vo svojom dnešnom vydaní o tom informoval denník Sme.
Podľa člena komisie Stanislava Benčiča, ktorý je zamestnanec katedry lingvodidaktiky, sa na doktorandské štúdium dostali aj ľudia s horšími výsledkami ako neprijatí uchádzači. Myslí si, že niekto bez vedomia členov komisie zmenil zápisnicu. Poradie vraj mala určiť šéfka katedry Silvia Pokrivčáková.
Rektor univerzity Libor Vozár falšovanie výsledkov spolu s dekankou Pedagogickej fakulty Evou Szorádovou odmietol. Rovnako ako neúspešný uchádzač zvažujú žalobu.// „Stanovisko člena prijímacej komisie univerzita spochybňuje, považuje ho za účelové,“// povedala Szorádová.
Pochybnosti o prijímacích skúškach má aj ďalšia neúspešná uchádzačka, vedúca katedry jazykov na Slovenskej technickej univerzite v Bratislave Dagmar Špildová. Myslí si, že škola zvýhodnila vlastných absolventov, čo je ochotná dosvedčiť aj na súde.

TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM