Monika Földešiová Hokej

Zlý začiatok sezóny si už vyžiadal obete

Do prvých zmien v extraligovom hokejovom tíme HK Nitra vyústil zlý štart mužstva do novej sezóny. Doplatila na to trojica útočníkov, Martin Šumichrast bude pokračovať v juniorke, Erik Čaládi odišiel na hosťovanie do ligových Topoľčian a skončil aj če

Tieto zmeny nemusia byť ešte konečné, viacerí hráči dostali ultimátum do najbližšieho týždňa. Pri mužstve aj naďalej zostáva trénerský tandem Branislav Okuliar-Roman Stantien. „Nesplnil očakávania, najmä z pohľadu produktivity máme na legionára vyššie nároky,“ vyjadril sa pre hokejportal.sk Branislav Okuliar na adresu Korhoňa a dodal, že// „Ľubovi nemôžeme uprieť snahu a bojovnosť, ale čakali sme od neho hlavne viac gólov a asistencií. Po minulej dobrej sezóne, kedy často bodoval sa mu to v novom ročníku nedarilo podľa predstáv. Určite chceme získať nové posily, nutná bude obmena kádra. Musíme získať hráčov, ktorí budú schopní dávať viac gólov.“// Nitra v prvých ôsmich kolách zvíťazila v extralige len v jedinom zápase, keď si doma poradila v 4. kole so Skalicou v pomere 3:1. Z tejto trojice hráčov sa bodovo presadil len Korhoň, v 7 stretnutiach zaznamenal však len dve asistencie, ďalší dvaja vyšli z rovnakého počtu zápasov bodovo naprázdno.

V stredu však vedenie hokejového klubu získalo do svojho kádru dvoch nových útočníkov, jeho rady posilnili skúsení Peter Barinka a Jaroslav Kmiť. „Dostali sme ultimátum a rozhodli sme sa našu zlú situáciu riešiť viac-menej príchodmi hráčov na skúšku,“ uviedol tréner HK Branislav Okuliar. „Peter Barinka túto sezónu pôsobil v ligových Piešťanoch, predtým hrával za Zvolen aj Zlín. Má teda dosť skúseností a mohol by byť tým hráčom, ktorý nám v našich existenčných zápasoch pomôže. Z Dukly Michalovce k nám prišiel Jaroslav Kmiť,“ dodal Okuliar.
Tridsaťštyriročný Barinka odohral v prebiehajúcej sezóne za Piešťany päť duelov, v ktorých strelil dva góly a pridal štyri asistencie. O dva roky mladší Kmiť vlani po 12 sezónach opustil rady Košíc a prestúpil do Popradu. Prebiehajúci ročník odštartoval v Michalovciach s bilanciou sedem zápasov a šesť bodov (2+4).
K tomu, prečo sa mužstvo po ôsmich odohraných kolách potáca na dne tabuľky s tromi bodmi, tréner Nitry konštatoval. „Nenašli sa zakončovatelia, na ktorých sme sa spoliehali, momentálne nedávajú góly. Navyše päť zápasov sme prehrali o gól a potom tá psychika hráčov ide dole. Vtedy sa im prestane dariť aj v stretnutiach, v ktorých vyhrávame, no nakoniec prehráme. Ide to na vrub zle vyriešených situácií. Potrebujeme dávať góly a preto pracujeme aj na ďalších posilách do útoku,“ dodal.

TASR foto: hknitra.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM