Rastislav Búgel Samospráva

Zjednodušenie pohybu: Mesto chce vybudovať komunikácie na Orechovom dvore

Mesto Nitra plánuje zrekonštruovať a dobudovať miestnu komunikáciu v lokalite Orechov dvor. Mestské zastupiteľstvo schválilo predloženie žiadosti o dotáciu z Ministerstva vnútra SR.

Ilustračný obrázok k článku Zjednodušenie pohybu: Mesto chce vybudovať komunikácie na Orechovom dvore
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Výška celkových výdavkov na projekt predstavuje 17 666 eur vrátane DPH, z toho dotácia tvorí 14 000 eur a spolufinancovanie projektu 3666 eur.

Výzvu na predkladanie žiadosti na podporu sociálnych a kultúrnych potrieb a riešenia mimoriadne nepriaznivých situácií rómskej komunity vyhlásilo Ministerstvo vnútra SR v júni tohto roka. Gestorom je splnomocnenec vlády SR pre rómske komunity. Mesto Nitra sa uchádza o dotáciu určenú na podporu vybudovania, dobudovania a rekonštrukcie základnej technickej infraštruktúry – miestnych komunikácií, prístupových ciest a chodníkov k obydliam v marginalizovaných rómskych komunitách.

Môže vás zaujímať: Prepojenie Klokočiny s centrom mesta nadzemnou dráhou? TAKTO to vidí primátor!

Cieľom predkladanej žiadosti o dotáciu bude rekonštrukcia a dobudovanie miestnych komunikácií v lokalite Orechov Dvor a to rozprestretím a zhutnením štrkodrvy a pred komunitným centrom použitím asfaltového betónu. Miestne komunikácie v lokalite Orechov Dvor tak budú mať po zrealizovaní projektu nový spevnený povrch. „Obyvateľom lokality, ale aj pracovníkom komunitného centra, materskej školy, rehoľným sestričkám sa zjednoduší pohyb v čase nepriaznivého počasia, kedy miestne komunikácie boli zaplavené vodou a znečistené blatom,“ skonštatoval primátor Jozef Dvonč.

Môže vás zaujímať: Mesto žiada o dotáciu na likvidáciu čiernych skládok: Zmiznúť by mohli z týchto miest

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM