Rastislav Búgel Hokej

Žilina potrápila Nitru. Po nájazdoch sú však dva body pod Zoborom

Zápas medzi Žilinou a Nitrou sa začal obojstranne aktívne. Najskôr Hudec po prihrávke Stümpela zakončil len do Laca, na opačnej strane Valent zlikvidoval strelu Ďuriša i dorážku Važana.

Ilustračný obrázok k článku Žilina potrápila Nitru. Po nájazdoch sú však dva body pod Zoborom
Zdroj: TASR

O pár sekúnd neskôr nedokázal potrestať chybu v rozohrávke domácich Martin Segľa. V polovici dejstva zasa strážca hosťujúcej bránky zmaril pokusy Kokavca a Krajčiho. V ďalšom priebehu sa hralo prevažne v nerovnomernom počte hráčov, vlci však svoje dve a Nitrania jednu presilovku nevyužili.

Hneď v úvode prostredného dejstva Nitrania skórovali, lenže presnému zásahu predchádzal Tománkov faul a rozhodca gól neuznal. V 24. minúte išli do vedenia domáci, keď v presilovej hre pretlačil v skrumáži puk do siete Važan. Hostia kontrovali hneď na to vo svojej početnej výhode. Laca prekvapil presne mierenou strelou z uhla k bližšej žrdi Mašlonka. V polovici duelu v prečíslení dvoch proti jednému našiel Krajči Laža, ale ten Valenta neprestrelil. 57 sekúnd pred sirénou sa počas päťminútového Devečkovho vylúčenia pred Lacom najlepšie zorientoval Kováčik a Nitra viedla.

Do tretej časti nastúpili oba tímy vysoko takticky. Ojedinelú možnosť nevyužil domáci Ďuriš, ktorý spomedzi kruhov namieril vedľa ľavej žrde. V 52. minúte sa v presilovke strela Haranta odrazila od zadného mantinelu ku Škodovi, po ktorého dorážke sa už Valent nestihol premiestniť a puk skončil v sieti. V záverečných minútach prejavili viac vôle po víťazstve domáci. Keďže Valent fantasticky vychytal dva samostatné úniky Krajčiho aj Važana, zápas dospel až do predĺženia.

V ňom odohrali väčšinu času Nitrania v početnej výhode, keďže ešte dvadsať sekúnd pred koncom riadnej hracej doby inkasoval domáci Ďuriš štvorminútový trest. Žilinčania ale dôkladne bránili a v kritických momentoch ich podržal brankár Laco. Víťaza tak museli určiť až samostatné nájazdy. Ten rozhodujúci premenil v siedmej sérii Chrenko a dva body si domov odviezli Nitrania.

Róbert Rehák, asistent trénera Žiliny: „Z našej strany boli prvé dve tretiny slabšie. Ovplyvnili to časté vylúčenia. Našťastie, chlapci v záverečnej časti začali dodržiavať systém a podarilo sa nám vyrovnať. Mrzí nás nevyužitá šanca Róberta Krajčiho v posledných sekundách duelu, kedy sme mohli získať tri body. Za predĺženie musím hráčov pochváliť. Odovzdali v ňom všetky sily a bravúrne ubránili tri a pol minútové oslabenie. V nájazdoch je to už lotéria, máme však aspoň bod. Snáď sa nám podarí našu smolu čoskoro prelomiť a konečne získame všetky body.“

Karol Kolečáni, asistent trénera Nitry: „My sme dnes vstúpili do zápasu koncentrovane. Boli sme si vedomí včerajšieho sklamania a chceli sme to dnes odčiniť. Dve tretiny sme boli lepším mužstvom, dobre sme korčuľovali. Vypracovali sme si aj viac šancí, premenili sme však len dve. V tretej časti Žilina hru vyrovnala a gólom sa vrátila do stretnutia. V predĺžení sme mali výhodu presilovej hry. Nevyužili sme ju, čo nás mohlo mrzieť. Našťastie, v nájazdoch sme to zvládli a odniesli si aspoň dva body.“

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM