Krimi

Ženu na prechádzke NAPADOL agresívny pes: Pohrýzol jej ruku

Pes mal utiecť cez zle zatvorenú bránku. Pohrýzol ženu na prechádzke a aj jej psa.

Ilustračný obrázok k článku Ženu na prechádzke NAPADOL agresívny pes: Pohrýzol jej ruku
Zdroj: Dnes24.sk , Unsplash.com

Vo štvrtok (20. apríla) vo večerných hodinách prijala mestská polícia oznam ženy, ktorú mal na Hornočermánskej ulici pohrýzť susedov pes.

Na miesto vyrazila motorizovaný hliadka. Žena príslušníkom Mestskej polície (MsP) v Nitre opísala celú situáciu. Pes sa po verejnom priestranstve pohyboval sám a podľa ženy ušiel vďaka zle zatvorenej bráne.

Pohrýzol ženu aj jej psa

„Pes ju bez vyprovokovania pohrýzol do oblasti pravého predlaktia, kde mala evidentný čerstvý opuch, začervenanie a stopy po zuboch. Zároveň zasahujúcim príslušníkom uviedla, že susedov pes robustnej silnej postavy bol agresívny aj na jej psa, s ktorým bola na prechádzke a pohrýzol aj jeho do oblasti krku,“ informuje mestská polícia.

So ženou spísali zápisnicu s tým, že na druhý deň prinesie na útvar MsP lekársku správu aj veterinárnu správu.

Označia ho ako nebezpečného

Mestskí policajti sa presunuli za tridsaťsedemročným majiteľom útočiaceho psa.

„Majiteľ uviedol, že si uvedomuje svoje zavinenie, celá situácia ho údajne veľmi mrzí, zároveň uviedol, že zabezpečí, aby sa podobný útok v budúcnosti neopakoval,“ informuje MsP s tým, že aj s ním spísali zápisnicu o podanom vysvetlení k priestupku a po objasnení doriešili majiteľa psa v blokovom konaní.

„Majiteľa mestskí policajti zároveň poučili, aby bezodkladne dal psa vyšetriť veterinárom a doklad o vyšetrení ihneď odovzdal na útvare mestskej polície, čo muž prisľúbil. Zároveň ho poučili o povinnosti chovateľa túto skutočnosť, že pes pohrýzol človeka bez toho, aby bol sám napadnutý alebo vyprovokovaný, oznámiť obci, kde je pes evidovaný, aby bol pes riadne v evidencii označený ako nebezpečný pes,“ dodáva mestská polícia s tým, že táto povinnosť bude následne skontrolovaná.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy, ktoré hýbu Nitrou

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM