Rastislav Búgel Samospráva

Zdevastovanú budovu základnej školy chce mesto predať

Zdevastovanú budovu bývalej Základnej školy (ZŠ) na Nedbalovej ulici chce mesto predať. Poslanci už rozhodli o podmienkach verejno-obchodnej súťaže, ktoré stanovili cenu predávanej nehnuteľnosti na 606.574,75 eur.

Ilustračný obrázok k článku Zdevastovanú budovu základnej školy chce mesto predať
Foto: Rastislav Búgel

Budova slúžila ako základná škola do roku 1990. Po jej zrušení tu malo byť zriadené komunitné pracovisko. V jednej budove bývalej ZŠ komunitné centrum funguje. Predmetom súťaže je druhá, nevyužívaná nehnuteľnosť, ktorá je dnes schátraná a donedávna sa v nej schádzali narkomani a bezdomovci.

Aby mesto jej ďalšiemu ničeniu zabránilo, celú budovu uzavrelo. Mestská polícia okrem toho objekt pravidelne kontroluje. V súčasnosti už na ňom chýbajú okná i dvere. Panel na čelnej fasáde je popraskaný, zničený je aj jej interiér. Niektorí poslanci sa už pred časom obávali, že nehnuteľnosť v takomto stave nikto nekúpi a bolo by jednoduchšie ju zbúrať.

Viceprimátor Štefan Štefek s takýmto riešením nesúhlasí. „Považujem za nesprávne, keby sa táto budova mal búrať, pretože nevykazuje žiadnu statickú poruchu. Stavba nie je naklonená, nie je prasknutá. Chýbajú tam okenné a dverové výplne, tie by sa však pri rekonštrukcii aj tak museli vymeniť,“ skonštatoval.

Podľa Štefeka nie je vylúčená ani možnosť, že by budovu zrekonštruovalo mesto. „Ak sa nenájde kupec, je tu aj táto možnosť. Nie je vylúčené, že budeme uvažovať aj nad nejakou formou verejno-súkromného partnerstva,“ povedal. O využití budovy po bývalej ZŠ ešte mesto presné predstavy nemá. „Ak by zostala našim majetkom, môže byť použitá aj na školské účely, môže to byť použité na bývanie. Budeme rozmýšľať,“ dodal.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM