Krimi

Zbraňová amnestia v číslach: KOĽKO zbraní a streliva odovzdali v našom okrese?

Na Slovensku sa nedávno skončila štvrtá zbraňová amnestia. Pozrite si, koľko zbraní a streliva odovzdali ľudia v našom okrese.

Ilustračný obrázok k článku Zbraňová amnestia v číslach: KOĽKO zbraní a streliva odovzdali v našom okrese?
Zdroj: TASR/Vladimír Benko

Počas zbraňovej amnestie odovzdali občania od novembra minulého roka do konca apríla tohto roka na útvaroch Policajného zboru v Nitrianskom kraji celkom 170 nelegálne držaných strelných zbraní a 1 585 kusov streliva.

Po šesťročnej prestávke to bolo na Slovensku už štvrté kolo zbraňovej amnestie, počas ktorej mohli občania odovzdať nelegálne držané zbrane beztrestne, informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Nitre.

Najviac zbraní bolo odovzdaných v okrese Nitra (60).

Nasledujú okresy: Nové Zámky (39), Šaľa (22), Levice (19), Komárno (18), Topoľčany (12).

Najviac kusov streliva obyvatelia odovzdali v okrese Nové Zámky (1 159), Topoľčany (233), Komárno (106), Levice (60), Šaľa (18) a Nitra (9).

Prečítajte si tiež

Expertízou prešla doteraz približne tretina prípadov zo zbraňovej amnestie. Doposiaľ nebola identifikovaná žiadna zbraň, ktorá by bola v minulosti použitá pri trestnej činnosti.

Občania majú možnosť si odovzdanú zbraň zaevidovať, ak ňou nebol spáchaný trestný čin a spĺňajú podmienky na držanie alebo nosenie zbrane, prípadne môžu previesť vlastníctvo zbrane na inú osobu spĺňajúcu podmienky.

Ak tak neurobia, zbraň sa stane vlastníctvom štátu.

Podobný postup je aj pri strelive. V predchádzajúcich troch zbraňových amnestiách o väčšinu zbraní občania prejavili záujem a dali si ich zlegalizovať.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie lákavé články

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM