Iné športy

Záver roka okorení Zoborský silvestrovský beh: Patrí medzi NAJŤAŽŠIE na Slovensku

Už viac ako 30 rokov sa bežci zo všetkých kútov Slovenska stretávajú počas posledného dňa v roku. Silvestrovský beh v Nitre patrí medzi tie najväčšie výzvy.

Ilustračný obrázok k článku Záver roka okorení Zoborský silvestrovský beh: Patrí medzi NAJŤAŽŠIE na Slovensku
Zdroj: TASR/Milan Ivanič

V posledný deň roku 2022 si profesionálni i amatérski športovci môžu prísť zabehať na 34. ročník Zoborského silvestrovského behu profesora Ladislava Korčeka. Ako sa uvádza v propozíciách podujatia, štart je 31. decembra o 10.00 h pred Špecializovanou nemocnicou sv. Svorada Zobor.

Jeden z najťažších

Podľa organizátorov z neziskovej organizácie (n. o.) Čakanka ide o jeden z najzaujímavejších a najťažších bežeckých pretekov konaných na Slovensku .

„Do pozornosti verejnosti sa dostal svojím 262-metrovým prevýšením a tým, že jeho trasa prechádza archeologicky a historicky zaujímavým územím. To viedlo k nezvyčajnej symbióze športu a histórie,“ informovali organizátori behu.

Prečítajte si tiež

Žiacke kategórie neotvoria

Ako zároveň pripomenuli, štartovať môžu iba pretekári v dobrom zdravotnom stave a na vlastnú zodpovednosť. Žiacke vekové kategórie pre náročnosť trate nie sú otvorené.

Prví traja pretekári získajú vecné ceny, každý účastník získa pamätnú medailu a pamätný list.

Okrem n. o. Čakanka sa na organizácii podujatia podieľa aj Špecializovaná nemocnica sv. Svorada Zobor, mesto Nitra, CKVB Mestská knižnica Blatná a občianske združenie Stráž prírody Ponitrie.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy, ktoré hýbu Nitrou

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM