Rastislav Búgel Rôzne

Zaujímavý PRIESKUM o ceste PR1BINA: Na otázke dopravných zápch sa zhodlo až 78,7 % ľudí

Výstavba rýchlostnej cesty R1 PR1BINA (51,6 km) priniesla podľa obyvateľov nitrianskeho a banskobystrického regiónu zvýšenú bezpečnosť a plynulosť premávky. Vyplynulo to z výsledkov posledného prieskumu.

Ilustračný obrázok k článku Zaujímavý PRIESKUM o ceste PR1BINA: Na otázke dopravných zápch sa zhodlo až 78,7 % ľudí
Zdroj: TASR

V prieskume verejnej mienky realizovanom pre koncesionára projektu R1 PR1BINA Granvia, a.s., sa tak vyjadrilo 87,9 % opýtaných. Okrem toho každý tretí respondent vedel povedať názov rýchlostnej cesty R1 PR1BINA, ktorá spája Nitru a Tekovské Nemce, a ktorej súčasťou je aj severný obchvat vBanskej Bystrici.

78,7 % opýtaných si myslí, že vybudovaním úsekov ubudli v nitrianskom regióne dopravné zápchy. V odpovedi na otázku, či sa znížil počet dopravných nehôd, odpovedalo 70 % respondentov áno.

Priniesla nové pracovné miesta

Na otázku aké pozitíva regiónu priniesla R1 PR1BINA uviedlo 87,9 % respondentov zvýšenie bezpečnosti a plynulosti premávky. Za ďalšie pozitíva označili aj vytvorenie nových pracovných miest, vytvorenie nových investičných príležitostí a zvýšenie konkurencieschop­nosti Nitrianskeho regiónu.

Reprezentatívna vzorka

Pre spoločnosť GRANVIA, a.s., koncesionára projektu R1 PR1BINA, prieskum zrealizovala spoločnosť Smart Chance na vzorke 1250 respondentov vo veku 18 až 65 rokov, ktorí cestu využívajú ako vodiči alebo spolujazdci aspoň raz týždenne. Prieskum verejnej mienky prebehol v decembri 2013.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM