Krimi

Zásah v jednej z nitrianskych herní: Zaistili nelegálne kvízomaty

V Nitre bolo poriadne rušno. V jednej z herní totiž prebehol zásah Úradu pre reguláciu hazardných hier.

Ilustračný obrázok k článku Zásah v jednej z nitrianskych herní: Zaistili nelegálne kvízomaty
Zdroj: pixabay.com / CC0 1.0

Úrad pre reguláciu hazardných hier v utorok zasahoval v jednej z nitrianskych herní. V podniku zapečatil a zaistil štyri nelegálne kvízomaty, medzi nimi aj pozmenený typ stroja pod názvom Futura.

Podľa úradu ide o prevádzku, za ktorou stojí majiteľ viacerých nelegálnych herní vo Vrábľoch, v Šali a Galante.

„V jeho prevádzkach už bolo vykonaných viacero razií. Dokopy bolo tomuto majiteľovi zaistených alebo zapečatených 72 kusov technických zariadení, na ktorých boli prevádzkované hazardné hry bez licencie. Majiteľ herní sa nepoučil z našich predošlých akcií a nelegálny hazard prevádzkoval naďalej. Svojim zákazníkom ponúkal hru na zariadeniach Futura Deluxe a najnovšie aj Futura,“ povedal generálny riaditeľ úradu Peter Andrišin.

Úrad sa boju proti nelegálnemu hazardu v Nitre venuje od decembra minulého roka.

Okrem spomínanej prevádzky zaistil kvízomaty aj v ďalších troch podnikoch. Celkovo sa na území mesta podarilo zapečatiť alebo zaistiť 23 kusov nelegálnych technických zariadení.

„Mesto Nitra je jedným z miest, ktoré aktívne bojuje proti zákazu prevádzkovania hazardných hier. Plošný zákaz však môže znamenať rozmach čiernych herní a nových typov kvízomatov,“ upozornil Andrišin. Akcia v Nitre je tretím zásahom úradu za posledné tri týždne. Prebiehal v spolupráci s Finančnou správou SR, Políciou SR a mestom Nitra.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM