Správy

Zariadenie pre seniorov Zobor budú modernizovať: Práce zhltnú 610-tisíc eur!

Projekt zahŕňa obnovu kúpeľní, výmenu dverí i elektroinštalačné práce. Súčasťou modernizácie má byť aj debarierizácia objektu ZSS.

Ilustračný obrázok k článku Zariadenie pre seniorov Zobor budú modernizovať: Práce zhltnú 610-tisíc eur!
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

Zariadenie sociálnych služieb (ZSS) Zobor v Nitre prejde modernizáciou. Mestskí poslanci na svojom septembrovom rokovaní schválili financovanie stavebných prác formou úveru zo Štátneho fondu rozvoja bývania (ŠFRB).

Ako informovala radnica, celkové náklady na modernizáciu ZSS Zobor sú vyčíslené takmer na 610-tisíc eur. Projekt zahŕňa obnovu kúpeľní, výmenu dverí i elektroinšta­lačné práce.

Prečítajte si tiež

Nový výťah

Súčasťou modernizácie má byť aj debarierizácia objektu ZSS. Náklady na túto časť projektu vyčíslil mestský úrad na viac ako 336-tisíc eur.

Necelých 274-tisíc eur má stáť výstavba nového výťahu. Okrem dodávky zariadenia sú v tejto cene zahrnuté aj stavebné a elektroinštalačné práce, preložka kanalizácie a ďalšie investície.

„Vybudovanie nového výťahu je súčasťou debarierizácie objektu, ktorá našim klientom poskytne väčšiu mieru slobody a nezávislosti a zároveň uľahčí prácu aj opatrovateľom a asistentom,“ uviedla riaditeľka Správy zariadení sociálnych služieb v Nitre Libuša Mušáková.

Mesto Nitra Zariadenie pre seniorov Zobor odovzdalo do prevádzky ešte v roku 2011. Celkové náklady na vtedajšiu rekonštrukciu budovy bývalej detskej nemocnice pod Zoborom dosiahli sumu 4 470 000 eur.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM