Monika Földešiová Rôzne

Zariadenie pre seniorov má pásku prestrihnutú

Mesto Nitra dnes slávnostne odovzdalo do prevádzky nové Zariadenie pre seniorov Zobor. Celkové náklady na rekonštrukciu budovy bývalej detskej nemocnice pod Zoborom dosiahli sumu 4.470.000 eur.

Svoje sídlo tu nájde zariadenie pre seniorov (ZpS) s kapacitou 107 lôžok a zariadenie opatrovateľskej služby (ZOS) s 50 lôžkami.
O služby v novom zariadení je podľa informácií z mestského úradu veľký záujem. K 1. aprílu 2011 bolo v evidencii celkovo 216 žiadateľov. Prijímanie klientov sa začalo už v prvý májový týždeň.// „Najskôr sa sem presťahovali klienti zo Zariadenia opatrovateľskej služby J. Kráľa a následne sa prijímajú klienti z domácností. Prijatie do plného stavu, teda 107 klientov do ZpS a 50 klientov do ZOS, predpokladáme v polovici júna 2011,” //uviedla vedúca odboru sociálnych služieb na Mestskom úrade v Nitre Naďa Šimová.
Výšku úhrady za poskytované sociálne služby v zariadení upravuje všeobecne záväzné nariadenie. Priemerná platba v ZOS je 290 eur, v ZpS 311 eur. Na spolufinancovaní poskytovaných služieb sa bude podieľať aj mesto. Na rok 2011 už poslanci na tento účel schválili 500.000 eur. V Zariadení pre seniorov Zobor nájdu klienti okrem štandardných služieb aj kaderníctvo, manikúru, pedikúru, cukráreň, zimnú záhradu a átrium, spoločenskú dvoranu pre spoločenské vyžitie, knižnicu a kaplnku.

Súvisiaci článok: [link=http://www­.nitra24.sk/clan­ky?extend.98433_Aj-ked-predrazene,–ale-otvorene.1]Aj keď predražené, ale otvorené[/link] Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM