Hokej

Zápas tabuľkových susedov vyústil v predĺženie: Radosť pre Nitru zabezpečil Buček

Hokejisti HK Nitra zvíťazili nad HK Dukla Ingema Michalovce 3:2 po predĺžení v utorkovom zápase 38. kola Tipos extraligy. O víťazovi stretnutia sa rozhodlo v extračase, keď tridsiatym gólom v sezóne zabezpečil Nitre bod navyše Samuel Buček.

Ilustračný obrázok k článku Zápas tabuľkových susedov vyústil v predĺženie: Radosť pre Nitru zabezpečil Buček
60
Galéria

Ako prví v zápase pohrozili hostia z Michaloviec, ale strely Cameranesiho ani Suju neskončili za chrbátom Honzíka.

Boli to naopak Nitrania, ktorí išli v 9. minúte do vedenia po tom čo Rockwood nastrelil do korčule jedného z hosťujúcich obrancov. Rovnaký gól sa podarilo streliť v 13. minúte aj Michalovčanom, keď Cameranesiho prihrávka trafila korčuľu Múčku – 1:1.

Prostredná časť príliš atraktívny hokej nepriniesla.

Na oboch stranách bolo minimum šancí a hra nemala potrebné tempo. Skóre sa menilo iba v polovici zápasu, keď sa v presilovej hre presadil delovkou od modrej čiary Cameranesi. „Corgoni“ navyše prišli v druhej tretine kvôli zraneniu o Rockwooda s Volkom.

V 43. minúte mohol vyrovnať Buček, ale jeho strelu spoza hráča Vošvrda lapačkou zlikvidoval. Ten istý hráč si to však vynahradil v 53. minúte, keď sa pekne zbavil dvoch obrancov a pripravil vyrovnávajúci gól Mezeiovi – 2:2. O víťazovi stretnutia sa rozhodlo až v predĺžení. Tridsiatym gólom v sezóne zabezpečil Nitre extra bod Samuel Buček.

Prečítajte si tiež

HK Nitra – HK Dukla Ingema Michalovce 3:2 po predĺžení (1:1, 0:1, 1:0 – 1:0)

Góly: 9. Rockwood (Mezei), 53. Mezei (Buček, Krivošík), 61. Buček (Krivošík, Raskob) – 13. Cameranesi, 30. Cameranesi (Žitný). Rozhodovali: Stano, Výleta – Frimmel, Hercog, vylúčení: 4:3, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 900 divákov.

Nitra: Honzík – Mezei, Pánik, Švarný, Raskob, Rais, Vitáloš, Šramaty – Buček, Buncis, Krivošík – Sýkora, Rockwood, Hrnka – Tvrdoň, Bajtek, Varga – Múčka, Baláž, Volko – Molnár

Michalovce: Vošvrda – Ross, Doherty, Macejko, Pavlin, Mihalik, Bokroš, Mudrák – Kukuča, Cameranesi, Suja – Przygodski, Buc, Faith – Galbavý, Galamboš, Žitný – Mašlonka, Luža

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: Rastislav Búgel

Správy, ktoré hýbu Nitrou

38. kolo: HK Nitra – HK Dukla Ingema Michalovce 3:2 pp
60
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM