Futbal

Zápas medzi Nitrou a Trnavou poznačil incident na tribúne: Domáce FC vydalo stanovisko

Piate kolo najvyššej slovenskej futbalovej súťaže prinieslo na trávnik pod Nitrianskym hradom druhý zápas na zrekonštruovanom štadióne. Na programe bolo stretnutie s úradujúcim majstrom z Trnavy.

Ilustračný obrázok k článku Zápas medzi Nitrou a Trnavou poznačil incident na tribúne: Domáce FC vydalo stanovisko
Zdroj: TASR

V 5. kole si šance vypracovali oba celky, no viac ako 4000 divákov si gól nepozrelo. Zápas sa skončil bez jediného presného zásahu (0:0) a tímy si tak body podelili. Na toto stretnutie však prítomní ešte istý čas budú spomínať. Na tribúne sa totiž udial nepríjemný incident.

Futbal Slovensko: viac aktuálnych správ z futbalu

Podľa domácich fanúšikov sa časť priaznivcov hosťujúceho Spartaka nezmestila do vyhradeného sektora, sedeli tak na nechránenej časti tribúny neďaleko domácich fanúšikov. Niekoľko minút pred koncom stretnutia sa strhla trma-vrma. Slovné napádanie sa premenilo na naháňačku po tribúne. Podľa reakcií fanúšikov na sociálnych sieťach v tom momente nastal strach domácich divákov, plač detí. Potýčka medzi dvoma tábormi fanúšikov sa udiala rovno medzi sedadlami bežných priaznivcov športu.

Kto bol na mieste, videl, že v začiatku pästnej výmeny fanúšikov sa o nastolenie poriadku pokúšalo iba zopár prítomných usporiadateľov, ktorí proti rozvášneným táborom nemali žiadnu šancu na úspech.

Okrem incidentu z konca stretnutia sa mal na nepríjemné miesto stretu futbalových priaznivcov po zápase zmeniť aj priľahlý park. Ľudia sa okrem týchto nepríjemných momentov sťažovali na celkovú zlú organizáciu, dlhé čakanie pri turniketoch i rady pri nedostatočnom počte bufetov. Usporiadatelia mali, podľa vyjadrení fanúšikov na sociálnych sieťach, dokonca malým deťom a seniorom pri vstupe odoberať plastové fľaše s vodou.

K incidentu na tribúne neďaleko sektora hostí sa vyjadril aj klub FC Nitra.

"Vážení fanúšikovia,

veľmi nás mrzí incident zo záveru domáceho zápasu 5.kola medzi FC Nitra – FC Spartak Trnava, v ktorom došlo k stretu fanúšikov oboch táborov a k následným násilnostiam. Indivíduá, ktoré celý incident vyprovokovali boli ihneď identifikované prostredníctvom bezpečnostného kamerového systému. Ich identita bola odovzdaná kriminálnej polícii a tá začala vo veci konať. Akonáhle nám to legislatíva dovolí, bude udelený zákaz vstupu na štadión niekoľkým konkrétnym osobám.

Dôrazne sa ohradzujeme voči násiliu na štadiónoch a chceme, aby návšteva domácich zápasov bola predovšetkým príjemne strávený čas. Incident zo sobotného zápasu nám v mnohých veciach nastavil zrkadlo, a preto sme okamžite začali pracovať na zaistení bezpečnosti, vylepšení služieb pokladní a bufetov a celkovom zvýšení komfortu všetkých návštevníkov štadióna pod Zoborom. Do budúcna urobíme všetko pre to, aby sa podobný incident neopakoval. Veríme, že aj vďaka Vašim postrehom a konštruktívnej kritike urobíme z nitrianskeho štadióna stánok hodný našich skutočných fanúšikov."

Foto: ilustračné

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM