Rastislav Búgel Hokej

Základná časť v kocke: Prekonanie hranice 200 gólov a produktívni strelci

Základná časť slovenskej hokejovej extraligy je minulosťou. Pozrime sa, ako sa v nej darilo nitrianskym hráčom.

Ilustračný obrázok k článku Základná časť v kocke: Prekonanie hranice 200 gólov a produktívni strelci
Foto: Rastislav Búgel

Hokejová extraliga má za sebou 56 kôl základnej časti. Osem najlepších sa už v najbližších dňoch pobije v play-off. HK Nitra v tejto sezóne obsadil so ziskom 110 bodov druhé miesto. Na vedúce Košice strácala Nitra 13 bodov, pred treťou Banskou Bystricou ich má o 4 viac. Súperom v prvom kole play-off sa Nitre napokon stane Martin.

Už tradične sa nitrianski hokejisti tešili najlepšej ligovej kulise. Len zriedka sa stávalo, že si na štadión našlo cestu menej ako 2000 divákov. V 56 kolách základnej časti Nitry dokázala vyhrať v 30 prípadoch v riadnom hracom čase a 7 zápasov naklonila na svoju stranu v predĺžení alebo samostatných nájazdoch. Dovedna HK Nitra prehral v tejto sezóne v základnej časti 19 stretnutí, z toho 13 v riadnom hracom čase a 6 v predĺžení alebo nájazdoch.

Nitra ako jediný klub tejto sezóny dokázala nastrieľať viac ako 200 gólov (201). Inkasovala však až v 141 prípadoch, čo ju v tejto štatistike stavia na rozdiel od strelených gólov až na štvrtú priečku. V priemere tak Nitra v jednom zápase strelila 3,6 gólu a inkasovala 2,5 gólu.

V TOP 10 hráčov z pohľadu kanadského bodovania má Nitra zastúpenie v podobe trojice hráčov. Najvyššie postaveným je Roman Tománek na druhom mieste, na šiestom Jozef Stümpel a na ôsmom mieste najlepšej desiatky sa umiestnil Lukáš Novák.

Titul najlepšieho strelca Tománkovi ušiel len o vlások. S 29 presnými zásahmi skončil na druhom mieste za 30-gólovým strelcom Radovanom Pulišom zo Zvolena. V päťke top asistujúcich hráčov má Nitra až troch hokejistov. Na druhom mieste skončil René Školiak s 37 bodmi, tretí je Roman Tománek s 33 bodmi a na piatom mieste je Jozef Stümpel s 33 bodmi spolu s Michalom Chovanom (ZV) a Petrom Bartošom (KE).

Čo sa týka plus/mínus ukazovateľov, tam Nitra jasne dominuje. Roman Tománek (34) a 2. Jozef Stümpel (30) vedú túto tabuľku. Na štvrtom mieste je ešte Henrich Ručkay s 22 bodmi.

Čítajte aj:

Nitra v play-off proti Martinu: TOTO sú termíny zápasov!

Hokejové play-off klope na dvere: TOTO sú ceny vstupeniek na domáce zápasy

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM