Tlačové správy

Zahlasujte za svoj klimatický projekt v centre Nitry s podporou dm

Vo štvrtok 2. septembra otvára dm na prízemí nitrianskeho obchodného centra Mlyny svoju novú predajňu. Nahradí tak predajňu na Štefánikovej triede, ktorá bola koncom augusta tohto roka zatvorená a presťahovaná do väčších a vynovených priestorov.

Ilustračný obrázok k článku Zahlasujte za svoj klimatický projekt v centre Nitry s podporou dm
Zdroj: Vizualizácia Erik Král

Jej otvorenie je zároveň spojené s podporou realizácie jedného z troch projektov v centre Nitry upozorňujúcich na zmenu klímy: verejného skleníka na oddych medzi rastlinami, osviežujúceho kruhu, ktorý sa stane jedinečným nitrianskym fotomiestom, alebo gyroidnej sochy tvoriacej domov pre rastliny tam, kde by nerástli. O tom, ktorému projektu finančná podpora z dm poputuje, rozhodne verejnosť, ktorá sa zapojí do hlasovania prostredníctvom www.mojadm.sk/mlyny.

Projekt bude podporený finančným príspevkom, keď dm zdvojnásobí svoj obrat z novej predajne v prvý deň jej otvorenia, nablokovaný v čase od 16. do 17. hodiny, a uvedenú sumu daruje jednému z týchto projektov. O tom, ktorému projektu suma poputuje, rozhodne verejnosť, ktorá sa do 2. septembra do 17. hodiny zapojí do hlasovania na stránke www.mojadm.sk/mlyny.

Nová predajňa bude otvorená denne od 9. do 21. hodiny. Zákazníci v nej budú mať okrem klasického sortimentu k dispozícii aj plniacu stanicu na drogériu s dvoma prostriedkami na umývanie riadu a dvoma prostriedkami na pranie. V sortimente predajne nájdu aj dekoratívnu kozmetiku NYX PROFESSIONAL MAKEUP, ktorá je dostupná len v niektorých vybraných predajniach dm.

Na privítanie je pre prvých tisíc zákazníkov či zákazníčok pripravený k nákupu produkt zdarma z radu Pro Climate, a to prostriedok na umývanie riadu nature Pro Climate Ultra. Navyše sú v termíne od 2. do 5. septembra pre členov a členky zákazníckeho programu pripravené 10-násobné body za celý nákup, ktoré získajú po predložení zákazníckej karty pri každom nákupe v tejto predajni. V tomto termíne si každý, kto predloží zákaznícku kartu, odnesie spolu s nákupom navyše permanentnú tašku zdarma.

Projekty, za ktoré je možné hlasovať:

GREENHOUSE: verejný skleník
Lokalita: Štefánikova trieda, pešia zóna Nitra
Autori: Ing. Miroslav Čibik, PhD., Ing. Erik Král
„Našej planéte sa pomaly, ale isto vlastný transparentný plášť stenčuje a sami sa ocitáme vo verejnom skleníku. Green House štylizuje tento fakt do menšej podoby. Rastlinstvo v ňom autori vložia do rúk všetkých Nitranov – to, ako sa k prírode v skleníku zachováme, bude obrazom spoločnosti.“

CLIMATE CIRLCE: klimatický kruh
Lokalita: Svätoplukovo námestie, Nitra
Autori: Ing. Miroslav Čibik, PhD., Ing. Erik Král
„Klimatický kruh je silný vizuálny prvok, svojím umiestnením rámujúci budovu starej mestskej radnice, dnešného Ponitrianskeho múzea. Je doplnený o vodnú paru, ktorá svojou neustále meniacou sa štruktúrou predstavuje nevyspytateľnosť dnešných klimatických zmien.“

GYROID FUSION: gyroidná fúzia
Lokalita: Pešia zóna Nitra
Autori: Crafting plastics! studio
„Gyroidná fúzia je zhluk 3D tlačených telies, ktoré boli vymyslené v 70. rokoch vedcom Alanom Schoenom z NASA. Vo verejnom priestore vystupujú ako umelecké skulptúry vytvárajúce nový domov pre hmyz a rastliny. Z akejkoľvek bunky objektu totiž dokáže rásť zeleň bez toho, aby korenila v zemi.“

www.mojadm.sk

Zdroj: dm drogerie markt, s.r.o.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: dm drogerie markt, s.r.o.
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM