Rastislav Búgel Hokej

Začína hokejové semifinále: Nitrianski hokejisti s doliečenými zraneniami a v plnej zostave

Hokejisti Nitry využili najdlhšiu prestávku zo štvrťfinalistov, aby si doliečili zdravotné problémy a dôkladne sa pripravili na semifinálového súpera zo Zvolena. S tým majú v tejto sezóne nepriaznivú bilanciu, keďže iba raz vyhrali a až päťkrát ťahali za kratší koniec.

Ilustračný obrázok k článku Začína hokejové semifinále: Nitrianski hokejisti s doliečenými zraneniami a v plnej zostave
Foto: Rastislav Búgel

„Trogári“ chcú postúpiť do finále, hlavne vďaka dlhšej, až 13-dňovej príprave na súpera. „Play off je úplne iná súťaž, zápasy základnej časti sú zabudnuté. Verím, že vyťažíme z dlhšej prípravy a postúpime cez Zvolen do finále,“ vyhlásil pred začiatkom semifinálovej série Judd Blackwater.

„Mali sme štyri dni voľno, potom sme trénovali, aby sme sa kondične udržali na takej úrovni, ako pred vstupom do štvrťfinále. Pomohlo nám to, pretože niektorí hráči, ktorí mali menšie zdravotné problémy, sa mohli doliečiť. Na druhej strane, keď má tím určitý zápasový rytmus, tak dvojtýždňová prestávka je príliš dlhá,“ povedal tréner Antonín Stavjaňa. Dobrou správou pre nitrianskych fanúšikov je, že pred utorňajším prvým zápasom môže český kormidelník rátať s kompletnou zostavou.

V prospech Zvolena hovorí pred začiatkom série nielen skvelá ofenzívna forma, ale aj bilancia zo vzájomných zápasov. Nitra pred domácim publikom prehrala 3:6 a dvakrát zhodne 3:4. „V zápasoch základnej časti nás prevýšili streleckou efektivitou. Myslím si, že teraz bude play off atmosféra trochu hráčom zväzovať ruky. Jednoznačne rozhodne forma a dúfam, že aj domáce prostredie,“ povedal Stavjaňa.

Pred Nitrou stojí neľahká úloha, zastaviť ofenzívne naladený Zvolen. „Nie je žiadnym tajomstvom, že sú oba tímy skôr ofenzívne ladené. Vzhľadom k tomu, že v play off ide o postup do finále, tak bude oveľa viac zodpovednosti. Rozhodne momentálna forma,“ vyjadril svoj názor pred sériou tréner Nitry.

Nitrania ťažili vo štvrťfinále z vysokej produktivity zadákov. Oporou v bránke je Michal Valent, ktorý dostal od Žiliny len tri góly a drží si skvelú vyše 92% úspešnosť zásahov. V útoku je momentálne najviac produktívna formácia vedená Marekom Slovákom, na krídlach so zámorskými legionármi Davidom Lalibertém a Juddom Blackwaterom. Semifinálová séria Nitry so Zvolenom odštartuje v utorok 28. marca. Tímy sa stretli v rámci play off súbojov trikrát, ale premiérovo na seba narazia v semifinále.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM