Správy

Začiatok školského roka sa blíži: Ako sú naň pripravené nitrianske školy?

Na druhú vlnu pandémie sú podľa radnice mestské školy pod Zoborom pripravené. Zásobili sa dezinfekciou aj rúškami.

Ilustračný obrázok k článku Začiatok školského roka sa blíži: Ako sú naň pripravené nitrianske školy?
Zdroj: TASR

Druhého septembra sa začína nový školský rok. Školy budú musieť kvôli hrozbe koronavírusu dodržať viacero bezpečnostných opatrení.

Musia zabezpečiť dezinfekciu rúk pri vstupe do budovy. Nosenie rúšok v interiéri bude počas prvých dvoch týždňov školského roka povinné pre žiakov druhého stupňa základných škôl a stredoškolákov. Pre žiakov prvého stupňa základných škôl sú rúška odporúčané.

Podľa hovorcu nitrianskej radnice je mesto na začiatok školského roka pripravené. „Po skúsenosti z prvej vlny sa mestské školy a škôlky zabezpečili logicky lepšie, pretože vedia, čo môžu očakávať,“ povedal hovorca mesta Tomáš Holúbek.

„Rátame s tým, že prepukne druhá vlna pandémie. Školy aj škôlky majú nakúpené dezinfekčné prostriedky, tie majú nitrianske školy a škôlky v dostatočnej zásobe, sú tiež k dispozícii rúška, štíty aj jednorazové utierky,“ ubezpečuje hovorca mesta Tomáš Holúbek.

Rúška školy zabezpečujú len pre svojich zamestnancov. Školákom ich musia zabezpečiť rodičia.

V prípade zatvárania škôl sa bude radnica riadiť smernicami a vyhláškami ministerstva školstva. „Minister avizoval, že školy sa nebudú zatvárať plošne a ak dôjde k ich zavretiu, budú uzatvárané podľa ohnísk nákazy,“ dodal hovorca mesta.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM