Komunálne voľby

Za Tím Kraj Nitra kandiduje aj mladá poslankyňa: Zabojuje o post primátorky Levíc

Mestská poslankyňa Petra Števková sa bude o post primátorky Levíc uchádzať za Tím Kraj Nitra. Lídrom združenia je nitriansky primátor Marek Hattas.

Ilustračný obrázok k článku Za Tím Kraj Nitra kandiduje aj mladá poslankyňa: Zabojuje o post primátorky Levíc
Zdroj: Tím Kraj Nitra

O post primátorky mesta Levice sa bude v jesenných komunálnych voľbách uchádzať levická mestská poslankyňa Petra Števková. Kandidovať bude za združenie Tím Kraj Nitra.

Ako vo štvrtok uviedla na tlačovej konferencii, do volieb ide s tímom ľudí, s ktorým chce zlepšiť život v Leviciach. Vo svojom programe má tri priority.

Komunálne voľby

Prvou je zlepšenie verejných priestranstiev v Leviciach, druhou je pomoc a podpora obyvateľov mesta a treťou je životné prostredie.

Ďalšie priority

V rámci zlepšovania kvality verejných priestranstiev sa chce zamerať nielen údržbu ciest, poriadok či budovanie bezbariérových chodníkov, ale aj na celkový vizuál mesta založený na koncepcii. „To všetko ide ruka v ruke a v kvalitnom a dobre premyslenom priestore sa ľudia cítia dobre a chcú v ňom zostať,“ zdôraznila Števková.

Jej ďalšou prioritou sú obyvatelia Levíc. „Tí nám z mesta húfne utekajú, a to je problém. Mesto by malo podať pomocnú ruku tým, ktorí sú na to odkázaní a malo by podporovať tých, ktorí majú talent a to nielen v športe a kultúre, ale aj v rámci dobrých nápadov a talentov. Cítim to ja i ostatní, že seriózny a spravodlivý systém podpory projektov, klubov a komunít v našom meste chýba,“ skonštatovala Števková.

Životné prostredie

Vo svojom programe sa chce zamerať aj na životné prostredie. Okrem starostlivosti o zeleň chce napríklad budovať cyklotrasy a podporovaním cyklodopravy znížiť počet áut v uliciach mesta.

„Životné prostredie je aj o kosení trávnikov, o polopodzemných kontajneroch, ktoré nesmrdia a nešpatia okolie. Je aj o dosahoch a znižovaní nákladov na ich likvidáciu, čo sa v iných mestách podarilo dosiahnuť vďaka mestským a komunitným kompostoviskám,“ uviedla.

Kandidatúru na post levickej primátorky prišli vo štvrtok podporiť aj členovia je volebného tímu i nitriansky primátor Marek Hattas, ktorý je lídrom združenia Tím Kraj Nitra.

„Združujeme šikovných ľudí naprieč celým regiónom a združenie Tím Kraj Nitra tak ohlásilo už tretiu kandidatúru na primátorský post,“ povedal Hattas, ktorý sa o funkciu primátora opätovne uchádza v Nitre. Okrem Števkovej sa za Tím Kraj Nitra usiluje o primátorskú stoličku vo Vrábľoch aktivista Viktor Németh.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

LEVICE, ĎAKUJEME 💛 ✍️ V piatok sme spolu naštartovali zber podpisov potrebných na oficiálny vznik našej strany v...

Posted by Tím Kraj Nitra - Združenie kandidátov Nitrianskeho kraja on Monday, May 2, 2022
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM