Monika Földešiová Rôzne

Za parkovanie zaplatíte už koncom mája

Spusteniu systému bude predchádzať skúšobná prevádzka, v rámci ktorej už budú fungovať parkovacie karty a lístočky, no platiť sa ešte nebude.

(WEBNOVINY) – Fakultná nemocnica v Nitre začne poplatky za parkovanie vyberať pravdepodobne koncom mája. Agentúru SITA o tom informoval námestník riaditeľa Ladislav Berecz. Platiť sa bude 50 centov za hodinu. Zadarmo bude prvá polhodina, čiže keď niekto príde svojho príbuzného iba vyložiť, plateniu sa vyhne. „V súčasnosti dolaďujeme technické záležitosti, týkajúce sa fiškálnej pamäte pokladne, rytmu závor a podobne. Zo strany Špitálskej ulice riešime osadenie dopravných značiek,“ povedal Berecz.

Nemocnica chce spoplatnením parkového znížiť počet áut, ktorými je jej areál preplnený a neraz zavadzajú aj sanitkám. Spusteniu systému bude predchádzať skúšobná prevádzka, v rámci ktorej už budú fungovať parkovacie karty a lístočky, no platiť sa ešte nebude. Systém parkovania bude klasický – pri vstupe terminál vytlačí lístok a pri odchode vyhodnotí, či vodič odchádza do pol hodiny. Ak nie, bude si musieť zaplatiť za každú hodinu 50 centov. „Zamýšľali sme sa aj nad tým, ako riešiť príchod sanitných vozidiel a príchod ľudí, ktorí sú oslobodení od platenia. Je to citlivé, nechceme to unáhliť,“ dodal Berecz.

V areáli nemocnice je v súčasnosti zhruba 320 parkovacích miest. Časť z nich zostane vyhradená pre zamestnancov, ktorí budú parkovať zadarmo ako doteraz. Nemocnica zároveň stavia nový liečebný pavilón, pri ktorom vznikne 110 parkovacích mi­est.

Foto: Nitra24

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM