Správy

Za mesiac zomrelo na Covid v nitrianskej nemocnici 16 ľudí: Najmladší mal 54 rokov

Fakultná nemocnica v Nitre počas októbra hospitalizovala desiatky pacientov s ochorením Covid-19. Pribudli aj ďalšie obete pandémie.

Ilustračný obrázok k článku Za mesiac zomrelo na Covid v nitrianskej nemocnici 16 ľudí: Najmladší mal 54 rokov
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

V slovenských nemocniciach stúpa počet hospitalizovaných pacientov s Covid-19. Výnimkou nie je ani nitrianska nemocnica. Horšou správou je, že rastie aj počet úmrtí.

Vo Fakultnej nemocnici v Nitre hospitalizovali počas októbra 77 pozitívne testovaných pacientov na Covid-19.

16 ľudí vo veku 54 až 87 rokov v októbri tomuto ochoreniu podľahlo. Informovala nás o tom hovorkyňa nemocnice Tatiana Kubinec.

Pacienti pribúdajú

Hospitalizácie pribúdajú aj začiatkom tohto mesiaca. K 3. novembru bolo v nemocnici hospitalizovaných 24 pacientov s ochorením Covid-19.

„21 pacientov je na Infekčnej klinike, z toho dvaja sú pripojení na high flow a zdravotný stav troch pacientov si vyžaduje pripojenie k umelej pľúcnej ventilácii. Hospitalizovaní sú na Klinike anestéziológie a intenzívnej medicíny,“ priblížila hovorkyňa nitrianskej nemocnice.

Správy z Nitry

Liečba protilátkami

Hospitalizácii i úmrtiu Covid-19 pozitívneho pacienta môže zabrániť včasné podanie protilátok, ktoré má v zásobe aj Fakutlná nemocnica v Nitre.

Nemocnica preto tento týždeň vyzvala obvodných lekárov, aby vytypovali vhodných pacientov, kontaktovali pracovisko Infekčnej kliniky Fakultnej nemocnice Nitra a dohodli termín podania liečby.

Viac o liečbe protilátkami a pre koho je vhodná, sme písali v článku: Výzva nemocnice v Nitre: Lekári, posielajte nám VIAC pacientov na liečbu protilátkami!

Aká je situácia na Slovensku?

Podľa webu ministerstva zdravotníctva bolo k 4. novembru v nemocniciach na Slovensku hospitalizovaných 1 890 pacientov s potvrdeným ochorením Covid-19.

„Spomedzi hospitalizovaných nie je vôbec zaočkovaných alebo len čiastočne zaočkovaných 79,38 %. Na JIS je 148 pacientov, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje 179 osôb,“ uvádza rezort zdravotníctva.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM