Správy

Za jazdu v nitrianskej MHD si priplatíme: O koľko stúpnu ceny jednotlivých lístkov?

Nitrianske mestské zastupiteľstvo nedávno rozhodlo o tom, že ceny cestovného v autobusoch MHD porastú. Dopravca už zverejnil nový cenník.

Ilustračný obrázok k článku Za jazdu v nitrianskej MHD si priplatíme: O koľko stúpnu ceny jednotlivých lístkov?
Zdroj: Transdev Slovensko

Poslanci nitrianskeho mestského zastupiteľstva odhlasovali zvýšenie sadzieb cestovného v autobusoch MHD. Nový cenník vstúpi do platnosti od 1. septembra.

Zdražie takmer všetko

„Hlavnou zmenou je zvýšenie cien väčšiny druhov cestovných lístkov, k zmenám dôjde aj v prípade nároku na zľavnenú a bezplatnú prepravu. K úprave podmienok pristúpil objednávateľ služieb MHD v snahe znížiť náročnosť dopadu prevádzky MHD na mestský rozpočet, nakoľko náklady na zabezpečenie služby v uplynulom období rástli, zatiaľ čo ceny niektorých lístkov sa nemenili aj 16 rokov,“ informuje Transdev Slovensko.

Ak sa rozhodnete pre kúpu cestovného lístka, až do konca augusta zaplatíte pôvodnú cenu.

Ak platnosť cestovného lístka zasahuje aj do obdobia po prvom septembri, nič sa nedeje. Predplatený lístok môžete využívať až do konca jeho platnosti.

Zrušili nárok na zľavu

Od septembra sa zrušia aj niektoré nároky na zľavnenú a bezplatnú prepravu. Nárok na bezplatné cestovanie sa ruší občanom Ukrajiny s tolerovaným pobytom na Slovensku.

„Ruší sa nárok na zľavnenú prepravu seniorom vo veku 60 – 62 rokov. Títo cestujúci budú po novom platiť nezľavnené občianske cestovné. Nárok na zľavnené cestovné bude možné uplatniť až od dovŕšenia 63 rokov veku. Držiteľom dopravných kariet mladším ako 63 rokov bude tarifa nastavená na karte zmenená automaticky – nie je potrebné kvôli zmene navštevovať zákaznícke centrum a žiadať zmenu nastavenia,“ upozorňuje dopravca s tým, že navštíviť zákaznícke centrum je potrebné až pri dovŕšení veku 63 rokov, kedy sa opätovne nastaví zľavnené cestovné.

Kompletný nový cenník cestovného nájdete na druhej strane!

Správy, ktoré hýbu Nitrou

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM