Hokej

Z Nitry ODCHÁDZA ďalší hráč: Slovenský útočník sa dohodol s úradujúcim majstrom

Nitra sa už nebude môcť spoliehať na služby šikovného útočníka. Jeho príchod oznámil úradujúci majster.

Ilustračný obrázok k článku Z Nitry ODCHÁDZA ďalší hráč: Slovenský útočník sa dohodol s úradujúcim majstrom
Zdroj: Rastislav Búgel

Slovenský hokejový útočník Filip Krivošík zmenil pôsobisko v najvyššej súťaži, keď po dvoch sezónach v Nitre prestúpil do Košíc. Úradujúci majster Tipos extraligy o tom informoval na svojej oficiálnej webstránke.

Skúsenosti zbieral vo Fínsku

Dvadsaťštyriročný slovenský reprezentant má za sebou štyri sezóny a viac ako sto zápasov v najvyššej fínskej súťaži v dresoch HPK (Hämeenlinna) a SaiPa (Lappeenranta). Po nich sa vrátil na Slovensko, keď v ročníku 2021/2022 hosťoval v Nitre a s klubom získal striebro. Mužstvo prehralo vo finále so Slovanom Bratislava 2:4 na zápasy.

V uplynulom ročníku odohral Krivošík za Nitru 50 zápasov s bilanciou 9 gólov a 23 asistencií.

Teší sa na Ligu majstrov

„Volal som s trénerom a pýtal sa ho na vízie. Aj keď ako hráč ešte úplne nevidím do toho, aká bude súpiska, teším sa minimálne na to, že si zahrám pod dobrým trénerom a v kvalitnej organizácii. Bude to zasa niečo nové v mojej kariére a možno je to priestor, aby som sa posunul. Zopár chalanov poznám osobne a o veľa hráčoch som počul viacero pozitív. Zahráme si tiež Ligu majstrov, čo je kvalitná súťaž a prospešná hlavne v príprave na sezónu. Je skvelé porovnávať sa so svetovými tímami. Pevne verím, že predvedieme dobré výkony. Ligu majstrov som už hral počas môjho pôsobenia vo Fínsku a nie je to žiadna prechádzka ružovou záhradou. Celkovo sa na túto ´jazdu´ oceliarov veľmi teším,“ povedal Krivošík.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Správy, ktoré hýbu Nitrou

🧡🖤 Ofenzívu Košíc posilní Filip Krivošík 📣📝 24-ročný slovenský reprezentant patril v posledných sezónach v drese Nitry...

Posted by HC Košice (oficiálna stránka) on Thursday, June 15, 2023
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM