Monika Földešiová Futbal

Z Bratislavy bez hanby

V 8. kole futbalovej Corgoň ligy vycestovali nitrianski futbalisti do hlavného mesta. Ani tu futbalisti nezabudli na stratu osobnosti v hokejovom svete, Pavla Demitru.

Futbalisti Slovana Bratislava remizovali v sobotňajšom zápase 8. kola Corgoň ligy s Nitrou 0:0. V drese domácich sa predstavilo kompletné kvarteto posíl, belasí však prišli o priebežné prvé miesto v tabuľke. Oba futbalové kluby si minútou ticha pripomenuli hokejistu Pavla Demitru, ktorý v stredu tragicky zahynul.

Slovan Bratislava – FC Nitra 0:0 Rozhodoval: Chmura, ŽK: Šimončič, 3283 divákov. Zostavy:
Slovan Bratislava: Hroššo – Bagayoko, Kladrubský, Dobrotka, Čikoš (7. Pauschek) – Štepanovský, Guédé, Zé Vitor, Žofčák (46. Táborský) – Halenár (63. Milinkovič), Hartig
FC Nitra: Chudý – Kaspřák, Tóth, Kolmokov, Čirik – Držík, Šimončič – Gajdoš (86. Sloboda), Hodúr, Kolár – Šimonek (78. Gajdošík)

V základnej zostave domáceho tímu nastúpila aj trojica nových posíl Lukáš Hroššo, Zé Vitor a Lukáš Hartig. Práve český útočník sa v 9. minúte rútil do šance, no loptu si príliš predkopol a nitriansky brankár Chudý mu ju uchmatol spod nôh. O štyri minúty neskôr Kladrubský stiahol v pokutovom území hosťujúceho Šimoneka, píšťalka hlavného rozhodcu Chmuru však zostala nemá. V úvodnej polhodine zaujala ešte ďalekonosná, no nepresná strela Zé Vitora a priamy kop Žofčáka, z ktorým si Chudý poradil. V 34. minúte vystrelil z nebezpečnej pozície Gajdoš, jeho bývalý spoluhráč Hroššo v bráne Slovana však nemusel zasahovať. V 38. minúte si diváci potleskom pripomenuli pamiatku tragicky zosnulého hokejistu Pavla Demitru, ešte pred začiatkom duelu zaň prítomní držali minútu ticha.
Po zmene strán už beztak pomalé tempo hry ešte väčšmi opadlo, keď slovanisti nevedeli smerom dopredu nič vymyslieť a nebezpečnejší boli hostia. V 62. minúte najprv Gajdošova strela minula bránu a o päť minút neskôr Kolár rozvlnil len bočnú sieť. Súboj prvého s tretím nepriniesol góly ani v zostávajúcom priebehu zápasu a tímy sa tak rozišli bezgólovou remízou. Nič na tom nezmenila ani obrovská šanca Hartiga v nadstavenom čase, keď sa lopta po jeho strele odrazila od žrde Chudému do náruče.

Hlasy trénerov: Vladimír Weiss, tréner Slovana: „Z našej strany hrozný výkon, bez pohybu, hráčom akoby úplne chýbala kondícia, na tom musíme popracovať. Hráči, ktorí sa v Slovane len vezú, pôjdu odtiaľto preč. To, že uhrali double je síce pekné, ale je nová sezóna a takto to určite nepôjde. Hrali sme bez pohybu, bez kontaktu, nekoncentrovane, neviem si to vysvetliť. Možno je to čierny týždeň, najprv Arménsko a teraz toto. Nitra bodovala zaslúžene, mali sme jedinú šancu, aj to v posledných sekundách. Zranenia nám narušili koncepciu, rýchlo sme prišli o Čikoša, neskôr si natiahli sval Žofčák a Halenár. Celý zápas bol z našej strany o ničom, spokojný som bol iba s Hroššom.“

Cyril Stachura, tréner Nitry: „Vedeli sme, že Slovan má väčšie individulaity ako my. Chceli sme sa presadiť kolektívnym výkonom, hráčov som nabádal k aktívnej hre, aby mal Hodúr v strede ihriska priestor. Darilo sa nám to plniť, hrali sme disciplinovane, hru sme rozťahovali do šírky. V závere si Slovan vypracoval nejaké šance, ale remíza je myslím zaslúžená.“

zdroj: TASR foto: TASR, SITA

futbal corgon liga
6
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM