Lenka Káčerová Rôzne

Vzdajme im hold!

Príďte vzdať lásku, úctu a vďaku svojej mame, starej mame, krstnej či adoptívnej mame v sobotu 8. mája do Mestského parku na Sihoti. Mamičky, oteckovia, starí rodičia, krstní rodičia, adoptívni rodičia, študenti, deti... Každý je vítaný!

Podujatie Míľa pre mamu píše svoju históriu od roku 2004. Je to podujatie vytvorené na Slovensku, mamami z Únie materských centier a je venované Dňu matiek. Predchádzala mu myšlienka zapísať sa do Guinessovej knihy rekordov v počte osôb tlačiacich kočík na trase jednej míle (1609 m). Od roku 2007 je toto podujatie medzinárodným a zúčastniť sa ho môžu naozaj všetci. Symbolickú míľu pre svoju mamu má možnosť prejsť každý bez ohľadu na rýchlosť. Môžete ísť peši, s kočíkom či bez neho, na bicykli, na korčuliach či na invalidnom vozíku. Obmedzovaný nebude naozaj nikto. Ak sa rozhodnete prísť, míľovú trasu Vám bude spríjemňovať nielen prostredie Mestského parku na Sihoti, ale aj výstava detských prác zo všetkých materských škôl v Nitre na tému „Moja mama je najkrajšia na svete“. V parku na Vaše ratolesti budú čakať rozprávkové bytosti, ktoré budú mať pripravené pre deti aj súťaže. O program sa postará Folklórny súbor Vretienko, Brušné tanečnice, Tanečný hip-hopový súbor z CVČ Domino a Tanečný súbor SZUŠ Tralaškola, klaun. **Darčekom pre všetkých, ktorí míľu prejdú bude určite aj interaktívne divadelné prestavenie „Tri zlé princezné“. Okrem toho sa môžete tešiť na maľovanie na tvár, hry, výtvarné a tvorivé dielne… Na prekvapenie sa môžu tešiť aj mamičky, pre ktoré si hlavný organizátor Materské centrum Klokanček pripravil mesačné permanentky so vstupom do centra zadarmo. Dostane ich prvých desať mamičiek. Súčasťou podujatia je aj verejná zbierka **„Ďakujem, že si mama“, ktorá prebieha od 26. apríla a práve 8. mája sa zavŕši. Ak chcete aj vy podporiť Materské centrá, zbierku podporíte kúpou magnetky – slniečka v symbolickej cene 1 €. Tento program koordinuje Únia materských centier, hlavným organizátorom v Nitre je Materské centrum Klokanček a spoluorganizátorom je Mesto Nitra a Nitriansky samosprávny kraj.

Stretneme sa v sobotu 8. mája v Mestskom parku Sihoť o 15.00 h. Registrácia účastníkov skončí o 17.00 h., program bude trvať až do 18.30 h. Podrobný program si môžete pozrieť aj na plagáte v galérii. Nech Vás neodradí dážď, podujatie sa bude konať naozaj za každého počasia, nezabudnite si teda pribaliť aj dáždniky a pršiplášte!

Mila pre mamu
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM