Správy

Výzva pre regionálnych výrobcov: Získať môžete značku kvality Ponitrie

Nitrianska organizácia cestovného ruchu vyhlásila výzvu na predkladanie žiadostí o udelenie práv na používanie značky regionálny produkt Ponitrie.

Ilustračný obrázok k článku Výzva pre regionálnych výrobcov: Získať môžete značku kvality Ponitrie
Zdroj: Rastislav Búgel

V auguste vyhlásil koordinátor regionálneho značenia, Nitrianska organizácia cestovného ruchu (NOCR), v poradí siedmu výzvu na udelenie práv na používanie značky regionálny produkt Ponitrie.

„Značka regionálny produkt Ponitrie je značkou kvality, ktorej cieľom je podporiť kvalitné miestne produkty a služby, ktoré reprezentujú región Ponitrie, tradície, ľudí, kultúrne a prírodné dedičstvo, dotvárajú zážitok návštevníka v cestovnom ruchu a prehlbujú jeho záujem o destináciu,“ vysvetľuje NOCR.

Výzva je pre záujemcov otvorená do 12. októbra. Záujemcovia sa môžu uchádzať o udelenie práv na používanie regionálnej značky v štyroch kategóriách.

Kto sa o ňu môže uchádzať?

Regionálnu značku kvality môžu získať poľnohospodárske a potravinárske produkty, ako napríklad pečivo, chlieb, cukrovinky, mlieko, syry, mäso, víno, pivo, liehoviny a nápoje, med, ovocie, zelenina a iné. Ďalej tradičné remeselné a iné spotrebné výrobky, napríklad výrobky z dreva, kameňa, keramiky, skla, kovu, slamy, textilu, vlny, čipky či kože.

Značku môžu získať aj služby ubytovacích a stravovacích zariadení či doplnkové služby v cestovnom ruchu. Získaním regionálnej značky prichádza aj možnosť aktívnej spolupráce s NOCR, propagácia, sieťovanie, vzdelávanie a najmä podpora odbytu produktov na predajných miestach.

Výzvu na prekladanie žiadosti nájdete TU!

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM