Rastislav Búgel Krimi

Výtržnosti a alkohol v centre mesta: Najviac problémová je stále Mostná ulica!

Mestských policajtov aj v roku 2013 počas víkendov najviac zamestnávala Mostná ulica. Jedná sa o oblasť, na ktorej sa odohráva prakticky všetok nočný život v meste.

Ilustračný obrázok k článku Výtržnosti a alkohol v centre mesta: Najviac problémová je stále Mostná ulica!
Foto: Rastislav Búgel

Pozornosť Mestskej polície v Nitre aj počas minulého roka najviac zamestnávala situácia na Mostnej ulici. Množstvo hliadok sa zameralo na oblasť Mostnej ulice, jej okolia, hradného kopca, Parkového nábrežia, Podzámskej, Kmeťkovej, Župného námestia a na oblasť nedostavaného skeletu City Parku. Práve na týchto miestach sa združuje mládež, ktorá vyhľadáva zábavu v nočných podnikoch a s pohárikom v ruke.

Nespokojní obyvatelia

„Skupinky migrujúcich zabávajúcich sa ľudí, hlučnosť a zvýšená premávka motorových vozidiel v nočnej dobe hlavne v stredu, v piatok a v sobotu vyvolávajú nespokojnosť tam trvalo žijúceho obyvateľstva,“ informuje náčelník MsP v Nitre v materiáloch, ktoré prerokúvali mestskí poslanci. Ako ďalej informoval náčelník MsP v Nitre, policajné zložky v daných lokalitách aj naďalej pokračujú v posilňovaní služieb počas diskoték a pravidelne zasahujú proti narušeniam verejného poriadku.

Spolupráca s políciou

Práve vďaka neprestajnej obľúbenosti Mostnej ulice u zabávajúcej sa mládeže, pokračuje úzka spolupráca medzi MsP v Nitre a príslušníkmi PZ SR. Polícia má na základe analýz vytipované najrizikovejšie miesta, ktoré prioritne monitoruje mestským kamerovým systémom. „Aj napriek stálej prítomnosti hliadok mestskej polície a PZ SR, nedochádza k úplnému zabráneniu narúšania verejného poriadku, znečisťovania verejného priestranstva a rušenia nočného pokoja, nakoľko sa zväčša jedná o prvopriestup­cov,“ informuje Duchoň.

Presúvajú sa inam

„Dôslednou kontrolnou činnosťou a sankcionovaním páchateľov priestupkov však nastáva efekt presúvania mladých ľudí do širšieho okolia centra zábavných podnikov, keď napr. v oblasti nedostavaného skeletu obchodného centra v brezovom háji sa koncentrujú mladí ľudia požívajúci alkohol,“ informuje náčelník MsP v Nitre Erik Duchoň. Toto územie však nie je zahrnuté vo VZN ako lokalita, v ktorej je zakázané požívanie alkoholu na verejných priestranstvách.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM