Monika Földešiová Futbal

Vyrovnané regionálne derby

Včera pokračovala futbalová Corgoň liga zápasmi 29 kola, v ňom Nitra hostila hráčov zo Zlatých Moraviec.

FC Nitra – ViOn Zlaté Moravce 0:0 Rozhodoval: Smolák, ŽK: Áč, Šimončič – Majerník, Farkaš, Pavlenda, 1112 divákov FC Nitra: Hroššo – Kotora, Harbuľák, Kolmokov, Áč – Ivančík (59. Gajdošík), Glenda (69. Škrováň), Šimončič, Kolár – Rák, Mikuš (80. Paukner) ViOn Zlaté Moravce: Kuciak – Pavlenda, Janečka, Farkaš, Chren – Orávik (59. Žilák), Kuračka, Majerník, Hruška (62. Tomášek), Candrák – Pavelka (69. Brčák)

V súboji tabuľkových susedov začali lepšie Nitrania. V prvej štvrťhodine mali dve gólové príležitosti. V 9. minúte po akcii Ivančíka s Mikušom zakončoval peknou pätičkou Rák, ale lopta skončila tesne vedľa. O 5. minút Ivančík posunul Rákovi a jeho pokus o obstrelenie Kuciak s námahou vyrazil na roh. V druhej pätnásťminútovke dvakrát pohrozili hostia, Majerník z trestného kopu z 30 m pálil vysoko nad a Janečkova strela z 10 m obtrela brvno. Skóre sa nemenilo ani v 36. minúte, kedy Glenda našiel Kolára, ten z výhodnej pozície zakončil slabo. O 5 minút na druhej strane Pavlenda posunul Pavelkovi a ten zvnútra 16-tky strieľal vedľa.
V druhej časti sa do prvého sľubného zakončenia dostal Orávik, mieril však vysoko nad. V 59. minúte dobre vystrelil Ivančík, ale Kuciak bol pozorný. V tej istej minúte na druhej strane pálil spoza 16-tky Hruška, ale lopta skončila na bočnej sieti. V 76. minúte hlavičkoval striedajúci Zlatomoravčan Brčák nad a o minútu hlavičkoval už medzi žrde avšak domáci brankár stál na správnom mieste. Na opačnej strane z 20 m do lopty udrel Kolár, ale tesne minul bránu. Na bezgólovom skóre sa nič nezmenilo ani v 89. minúte, kedy sa hosťujúci Tomášek síce pekne uvoľnil no nemieril presne.

Hlasy trénerov: //Cyril Stachura, tréner Nitry: //„Remíza je spravodlivá, videli sme priemerné stretnutie. Viazla nám predfinálna fáza a finálna prihrávka neprišla. V druhej časti bolo viacero chýb, bol to taký medzišestnástkový zápas. Čakal som vyššiu kvalitu.“

//Juraj Jarábek, tréner ViOn-u:// „Cestovali sme do Nitry so zámerom uspieť, keďže sa chceme čo najlepšie umiestniť. Dnes to bol jeden z našich horších výkonov. Bol to taký typický medzišestnástkový zápas a myslím si, že remíza je spravodlivá.“

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM