Rastislav Búgel Krimi

Vynaliezavosť Nitranov nepozná hraníc: Takto riešili papuče na svojich autách :)

Nepopulárne "papuče" na kolese auta nepotešia nikoho z nás. Policajti v spojitosti s nimi riešili niekoľko zaujímavých incidentov.

Ilustračný obrázok k článku Vynaliezavosť Nitranov nepozná hraníc: Takto riešili papuče na svojich autách :)
Zdroj: Dnes24.sk

Nejedného vodiča pri návrate k svojmu autu isto napadlo, ako sa zbaviť nepríjemnosti na kolese. Mestská polícia tento týždeň riešila niekoľko kurióznych momentov, v ktorých sa vodiči snažili vyzrieť nad „papučami“.

Na mieste nechal iba papuču

V prvom prípade hliadka MsP počas zistila, že auto, na ktorom bolo založené blokovacie zariadenie sa na mieste nenachádza. Na mieste zostalo iba blokovacie zariadenie – papuča, ktoré bolo položené na chodníku bez poškodenia. „Vodičovi sa zrejme nejakým odborným spôsobom podarilo papuču bez zjavného poškodenia sňať z kolesa a z miesta činu odísť,“ informuje MsP v Nitre. Ak sa vodič domnieval, že ak sa zbaví papuče, tak sa zároveň zbaví aj zodpovednosti za priestupok, tak sa určite zmýlil. Vodič mal však smolu. Priamo na mieste bola kamera, ktorá ho nasnímala.

Papuču si zobral domov

Ďalší podobný prípad riešili policajti na Štúrovej. Na mieste nenašli auto, ktorému osadili papuču, ani samotné zabezpečovacie zariadenie. Po chvíli navštívili miesto bydliska vodiča. Tam sa mal po krátkom dokazovaní priznať k zloženiu papuče, ktorú si ako trofej odniesol domov. „Zrejme si neuvedomil, že takto krátkodobo získaná trofej je v zákone o priestupkoch definovaná ako krádež. Chvíľkový pocit víťazstva bol následne vymenený za dlhodobý nepríjemný pocit prehry v podobe uloženia blokovej pokuty za dopravný priestupok a tiež za priestupok proti majetku,“ informuje MsP v Nitre.

Vymočili sa na papuču

O niečo odvážnejšia bola činnosť dvojice obyvateľov nášho mesta. Na miesto vyhradené pre taxislužbu na mostnej ulici zastavilo auto, ktorému mestskí policajti osadili papuču. Posádka auta všetko riešila svojsky. Ešte pred príchodom hliadky MsP omočili papuču na svojom aute. „Z celého prípadu zostala len pokazená radosť močiacich rebelov z toho, že policajti sa nenechali nachytať a zašpiniť a ako pamiatka na tento pokus im zostali i dve uložené pokuty navyše. Mestskej polícii zostalo i jedno očistené a dezinfikované blokovacie zariadenie,“ informuje MsP v Nitre.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM