Rastislav Búgel Krimi

Vyhodené škatule ukrývali šteniatka!

Na Potravinárskej ulici udreli do očí chodcovi dve škatule vyhodené pri smetiakoch. V nich bolo totiž päť malých šteniatok. Bez vody, bez potravy, len tak vystavené svojmu osudu. Vďaka iniciatíve občana bol tento živý poklad zachránený.

Päť čerstvo odstavených šteniatok našiel okoloidúci občan. Približne 6-týždňové mláďatká boli nemilosrdne vyhodené vedľa kontajnera. Psy, s najväčšou pravdepodobnosťou bez rodokmeňa, boli pre majiteľa neželaným zverincom. Na miesto bola privolaná motorizovaná hliadka mestskej polície. Po jej príchode sa už so šteniatkami hrali deti. Tie ich hladkali, objímali a utešovali.

Najdúsi nemali žiadne obojky so známkami a tak nebolo zrejmé nič o ich pôvode. Nevedno, či boli po narodení očkované, aká bola starostlivosť, jednoducho nič. Policajti preto zavolali na miesto smutného nálezu pracovníka Regionálneho centra Slobody zvierat v Nitre. V nitrianskom útulku tak šteniatka našli svoje nové útočisko. Prešli si tu aj základnou veterinárnou prehliadkou.

„V tomto prípade bolo päť psích životov zachránených aj vďaka všímavosti a iniciatíve miestneho občana,“ informuje portál mspnitra.

[blockquote]V prí­pade, že sa stanete majiteľom neželaných šteniatok, vhodnejšie ako ich utratenie, či ponechanie napospas osudu, je kontaktovať Regionálne centrum Slobody zvierat na Braneckého ulici č.2 v Nitre, osobne alebo na telefónnych číslach 0902 202 161, 0902 202 111, 0904 207 777. O potomkov vašej psej zverenkyne sa radi postarajú a pri troche šťastia si nájdu svoj nový domov u vhodného majiteľa.[/bloc­kquote]

Partia mladíkov dokopala mačiatko! [link=http://www­.nitra24.sk/clan­ky?extend.141080_Kru­ta-zabava-mladych:-V-Nitre-brutalne-dokopali-maciatko]Viac sa dozviete v TOMTO článku![/link] **Na Klokočine niekto zabíja psov! **[link=http://www­.nitra24.sk/clan­ky?extend.140946_PO­ZOR!-Na-Klokocine-uraduje-neznamy-travic-]Viac sa dozviete TU![/link] Nitra24.sk/mspnitra

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM