Rastislav Búgel Kultúra

Vychutnajte si obľúbené tituly: Letná čitáreň prinesie zaujímavé aktivity

Krajská knižnica pripravila letnú čitáreň pre všetkých milovníkov novín, časopisov a kníh. K aktivitám letnej čitárne patrí aj zaujímavý program.

Ilustračný obrázok k článku Vychutnajte si obľúbené tituly: Letná čitáreň prinesie zaujímavé aktivity
Foto: Rastislav Búgel

Krajská knižnica Karola Kmeťka v Nitre si pre všetkých milovníkov novín, časopisov a kníh pripravila zaujímavú novinku. Od 1. júla až do 28. augusta si budete môcť vychutnať letnú čitáreň. Tá sa nachádza v historických priestoroch na Samovej ulici č.1 v Nitre. Letná čitáreň v týchto priestoroch fungovala už v minulosti.

Stretnutie s autormi

Krajská knižnica Karola Kmeťka v Nitre si pre návštevníkov letnej čitárne pripravila niekoľko zaujímavých sprievodných aktivít. Jednným z pripravovaných podujatí sú aj „Utorky s regionálnymi autormi“. Každý utorok počas letných prázdnin si budú môcť návštevníci vychutnať predstavenie regionálnych autorov a ich tvorby. Tešiť sa budú môcť napríklad na Janu Chmelovú, Ota Malého, Andreja Červeňáka a iných. Predstavovanie autorov prebehne každý utorok od 16:00 hodiny.

Zábavné podujatia

Ďalším pripravovaným podujatím, na ktoré sa návštevníci letnej čitárne môžu tešiť je aj „Prázdninová streda“. Každú stredu v čase od 9:30 do 12:30 hod. Je pre návštevníkov pripravený zábavný program „Z každého rožka troška“. Pripravené sú rozprávky, hádanky, kvízy, výtvarné dielne a iné. Podujatie je určené pre organizované návštevy z mestských letných denných táborov a individuálnych návštevníkov. Prihlásiť sa treba najneskôr do 8:00 hodiny v deň konania podujatia.

O otvorení letnej čitárne sme vás informovali v článku – Letná čitáreň je po rokoch späť! Knihy a noviny budeme zadarmo čítať v historickom dvo­re

Letná čitáreň
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM