Rastislav Búgel Kultúra

Vychutnajte si nevšedný zážitok: Prichádza Noc kostolov!

Už tento piatok si budete môcť vychutnať nočné prehliadky niekoľkých nitrianskych kostolov. Počas tohto dňa si pre svojich návštevníkov pripravili zaujímavý program.

Ilustračný obrázok k článku Vychutnajte si nevšedný zážitok: Prichádza Noc kostolov!
Foto: Rastislav Búgel

V rokoch 2011 a 2012 sa Noc kostolov konala aj na Slovensku – v roku 2011 sa zapojilo 82 kostolov na území Trnavskej arcidiecézy a ďalších 14 v iných diecézach, v roku 2012 sa zapojilo 186 kostolov na území celého Slovenska. Boli medzi nimi aj chrámy a modlitebne ďalších cirkví: Pravoslávnej cirkvi, Evanjelickej cirkvi augsburgského vyznania, Cirkvi adventistov siedmeho dňa, Reformovanej kresťanskej cirkvi, Bratskej jednoty baptistov a Cirkvi bratskej.

Bez garanta

V tomto roku Noc kostolov oficiálne na Slovensku nemá garanta a preto sa nekoná. Ako však organizátori upozorňujú, je tu možnosť pre správcov kostolov. Stačí počas piatka otvoriť brány svojich chrámov. Aj bez garanta sa však do projektu zapojilo množstvo kostolov po celom Slovensku.

Aj so súťažou

Noc kostolov sa uskutoční v piatok 24. mája. Aj tento rok sa môžete zaradiť do žrebovania o zaujímavé ceny. Navštívte aspoň 3 kostoly v Nitre, vyzdvihnite si kupón a vyplnený ho vhoďte do osudia pripraveného v jednotlivých kostoloch. Žrebovanie o zaujímavé ceny sa uskutoční dňa 26.5.2013 v Pi­aristickom kostole sv. Ladislava po večernej sv. omši.

Noc kostolov
3
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM