Monika Földešiová Krimi

Všímaví občania

Bez všímavých obyvateľov Nitry by mal mestský policajný zbor sťaženú prácu.

Bez všímavých občanov, ktorým nie je jedno, keď sa okolo nich deje nejaké bezprávie, by viacero skutkov zostalo pravdepodobne nevyriešených. Nie pre neochotu alebo neschopnosť polície niečo riešiť, ale z jednoduchého prozaického dôvodu – policajt naozaj nemôže byť všade.

Takýto občan 10 minút pred polnocou informoval mestskú políciu o tom, že na ulici Výstavná sa pohybuje skupinka viacerých mladíkov, z ktorých jeden údajne zlomil stromček. Privolané dve hliadky mestskej polície dostali stručný popis osôb a okamžite začali prehľadávať označené okolie. Aj pomocou kamerového systému bola lokalizovaná skupina osôb zodpovedajúca opisu občana. Po príchode na miesto sa osoby rozutekali, dvoch z nich však mestskí policajti zadržali. Obaja 16 roční mladiství boli predvedení na útvar MsP za účelom zistenia totožnosti a podania vysvetlenia k priestupku. Tam bolo zistené, že jeden zo skupinky, tiež 16 ročný mladík z Nitry, okrem zlomenia stromčeka, na pozemnej komunikácii vytiahol osem kanalizačných poklopov a nechal ich na vozovke, prevrátil tiež niekoľko smetných nádob a kopnutím sa pokúsil rozbiť sklenú výplň autobusovej zastávky.

Mestskí policajti vyčíňanie skupinky mladíkov zdokumentovali, pre zaistenie bezpečnosti v cestnej premávke vrátili kanalizačné poklopy späť na miesto. Pre mladistvých podozrivých privolali zákonných zástupcov, ktorí si ich prišli prevziať a zároveň boli informovaní o protispoločenskej činnosti svojich detí. Po vyčíslení spôsobenej škody bude skutok postúpený na doriešenie.

Zdroj: MsP Nitra

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM