Monika Földešiová Rôzne

Všetci sa premenili

Jarná premena sa skončila, Július Karabinoš je nadmieru spokojný. A my už poznáme mená víťazov nielen premeny, ale aj tých vás, ktorí hlasovali a posielali správne odpovede.

Jarnú premenu odštartovalo pred troma mesiacmi súboj s vlastným telom a svedomím až 113 účastníkov z celého Slovenska. Z celkového počtu 84 mužov a 29 žien skončilo len 38 účastníkov tejto zdravej premeny. Väčšina z nich bola aj v 5 rôznych kategóriách ocenená. Účastníci cvičili a zmenili svoje stravovacie návyky pod dohľadom skúseného a známeho fitness trénera Jula Karabinoša, ktorý tohtoročnú súťaž hodnotí viac ako pozitívne. „Keď vidíte, že ľudia vďaka mojím radám dokážu so sebou niečo urobiť, je to úžasné. A nejde len o duševnú alebo fyzickú zmenu, ľudia totižto omladnú“, podelil sa so svojimi pocitmi fitness tréner.

Slabú chvíľku má každý Do súťaže, ktorú pre vás pripravil portál Nitra 24 v spolupráci s Júliusom Karabinošom, sa prihlásilo 10 odvážlivcov, ukončili ju však len 2 – Igor Kilián a Lenka Bóriková. „Môj kamarát ma do premeny dotlačil a keďže aj on mal vlastné skúsenosti, rozhodol som sa podstúpiť tento tréningový i stravovací plán“, uviedol Kilián. Bolo to však pre neho oveľa ťažšie ako pre iných účastníkov, na začiatku vážil až 170 kilogramov. „So stravovaním to bolo veľmi ťažké. Každý deň som trénoval, niekedy viac, niekedy menej“, hovorí o svojich začiatkoch. Tak ako takmer každý, kto sa dá na boj, zažije slabé chvíľky. „Niekoľkokrát som mal obrovskú slabosť. Raz som už bol na ceste do reštaurácie, ale na parkovisku som sa otočil a šiel som do posilňovne“, priznáva. Jeho stenou, ktorá ho v tej chvíli zastavila, bolo už niekoľko kilogramov dole, ktoré dovtedy vďaka tréningovému plánu zhodil.

Peši prešiel ledva 20 metrov Po vyše troch mesiacoch zhodil 40 kg, jeho váha sa tak zatiaľ upravila na 130 kg. Podľa Karabinoša nie je správne, aby v tak krátkom čase nastal úbytok na tele o toľko kilogramov, prípad Igora Kiliana je však prirodzený. „U ľudí, ako je on, by mala byť na prvom mieste zmena stravovacích návykov. Potom veľa aeróbneho cvičenia a až na treťom mieste posilňovanie. Bol veľmi disciplinovaný, zhodiť toľko kilov je naozaj úctyhodné“, hovorí o trojmesačnom priebehu Karabinoš. Ako sa dalo predpokladať, pocítil už aj výrazné zmeny. „Najväčšiu záťaž som pociťoval na chrbticu a nebol som schopný prejsť peši ani 20 m k autu, veľakrát som mal slzy v očiach. Teraz však viem, že nebudem mať problém prejsť peši celé mesto“, hrdo vyhlasuje Kilian. V premene pokračuje ďalej, jeho najbližším cieľom je okrúhla „stovka“ kilogramov. (obr. č. 29+30 potom, 31+32 pred tým)

Nadváha ako najväčšia motivácia Druhá úspešná účastníčka Lenka Bóriková trpela dlhé roky nadváhou, jej cieľom bolo vylepšiť si postavu. „Za pánom Karabinošom som prišla už minulý rok, ale do súťaže som sa hlásiť nechcela, nakoľko som si veľmi neverila Tento rok sa to však zmenilo a som spokojná“, uviedla absolútna víťazka v ženskej kategórii. „Cvičila som trikrát do týždňa a teraz sa cítim oveľa lepšie. Cvičenie vo veľkej miere omladzuje a mne teraz nechýba zdravé sebavedomie“, pochvaľuje si Bóriková. V priebehu súťaže sa jej podarilo zhodiť 25 kilogramov, v tréningovom pláne však chce pokračovať ďalej a schudnúť ešte 7 kilov. (obr. č. 33+34 pred tým, č. 35+36 potom)

V súťaži, ktorá prebiehala na našom webe, získal Igor Kilián absolútne prvenstvo z hľadiska počtu hlasov od vás – našich čitateľov. Vyhráva tak víkendový pobyt pre 2 osoby vo wellness centre Patince. Lenka Bóriková získava od reštaurácie Sýpka u Ludvíka v Bábe bezplatnú večeru pre 2 osoby. Tí z vás, ktorí správne odpovedali na naše súťažné otázky a zahlasovali za svojho favorita, vyhrávajú:

1. 2 voľné vstupy do vodného sveta v Patinciach: Daniela Krošláková Alena Šutárová Soňa Zacharová Branislav Kulich Margaréta Terlandayová Silvia Palatická

2. Voľné permanentky do fitness centra Jula Karabinoša Millenium Fitness: Elena Klenková Ján Chytrý Marián Kilian Ondrej Šatura Martina Žiaková

Foto: Peter Frank

Jarná premena - finale
36
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM