Webnoviny - Krimi

Vraždil na psychiatrii, bude naďalej pykať

Nadriadený prokurátor zrušil uznesenie o zastavení trestného stíhania Martina K., zostáva naďalej vo väzbe.

(WEBNOVINY) – Martin K., ktorý vraždil na úteku z psychiatrie vo Veľkom Záluží, zostáva vo väzbe. Nitriansky prokurátor pred časom vydal uznesenie o zastavení trestného stíhania, opieral sa o znalecký posudok z odboru psychiatrie, podľa ktorého bol páchateľ v čase spáchaniu skutku nepríčetný. Rodina zavraždenej 80-ročnej panej proti nemu podala sťažnosť, nadriadený prokurátor uznesenie zrušil. Martin K. teda nenastúpi do ochrannej ústavnej psychiatrickej liečby, ale zostáva vo väzbe. „Prokuratúra vec ďalej prešetruje,“ informoval agentúru SITA hovorca Krajskej prokuratúry v Nitre Jaroslav Maček.

Martin K. z Topoľčian minulý rok v októbri ušiel z Psychiatrickej nemocnice Veľké Zálužie a bezdôvodne napadol dve staršie panie – jednu dobil na smrť jej vlastnou francúzskou barlou, druhú zachránili susedia. Páchateľ mal vtedy len 18 rokov. Stíhajú ho za obzvlášť závažný zločin vraždy a za pokus o vraždu, za čo je trestná sadzba 20 až 25 rokov.

Martina K. do Veľkého Zálužia priviezli v noci zo 4. na 5. októbra 2009 z pohotovosti v Topoľčanoch, kde sa správal deštruktívne voči veciam. Už od dvanástich rokov má problémy s drogovou závislosťou. Po hospitalizácii už známky agresivity nejavil, užíval lieky a spolupracoval s personálom nemocnice. Hneď ráno 5. októbra vykopol mrežu na okne, dostal sa do dediny a vraždil. Podľa riaditeľky psychiatrickej nemocnice Márie Kabátovej sa jeho konanie nedalo predpovedať a za 52 rokov fungovania nemocnice sa nič podobné nestalo.

SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM