Správy

Vráti sa drevená lávka na Malú Hangócku? Len ak poslanci schvália TÚTO sumu!

V mestskom parku v Nitre by mala byť opäť vybudovaná drevená lávka cez Malú Hangócku. Novinkou bude LED podsvietenie mosta.

Ilustračný obrázok k článku Vráti sa drevená lávka na Malú Hangócku? Len ak poslanci schvália TÚTO sumu!
Zdroj: Dnes24.sk

Z pôvodnej lávky, ktorá roky prepájala brehy Malej Hángocky, ostali z vody trčať len drevené podpery. Tie odstránia a na ich mieste postavia novú drevenú lávku.

Mesto v októbri požiadalo o vydanie stavebného povolenia. Projektovú dokumentáciu pre stavebné povolenie si dalo mesto vypracovať súkromnej firme ešte vo februári. Podľa zmluvy stála takmer 7-tisíc eur.

Prečítajte si tiež

Ako bude vyzerať?

Nový most by mal byť odolnejší. Mostné pole bude z oceľovej trámovej konštrukcie na dvoch mikropilótach s hlbinným založením.

Voľná výška pod mostom bude 0,945 m až 1,55 m, v stúpaní +11,74%, v klesaní – 11,74%.

Celková dĺžka mosta bude 27,10 m. Šírka mosta bude 3 až 5,177 m a voľná šírka na moste bude 2,75 m. Nosníky budú z lepeného lamelového dreva. Lávka bude podsvietená estetickým led osvetlením.

Kedy ju postavia?

„Momentálne je celá vec na stavebnom úrade, prebieha stavebné konanie, a teda na výstavbu lávky zatiaľ ešte nemáme právoplatné stavebné povolenie,“ povedal hovorca mesta Tomáš Holúbek.

Tento rok s jej výstavbou nezačnú. „Peniaze na to v aktuálnom rozpočte mesta nie sú, čiže v tomto roku ju realizovať ani nemôžeme. Pokiaľ ide o rozpočet na budúci rok, ten poslanci spravidla schvaľujú v decembri, bude to teda otázka na poslancov, či na tento účel vyčlenia financie už v rozpočte na rok 2023,“ dodal hovorca.

Predpokladané náklady na výstavbu lávky sú 260-tisíc eur.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM