Iné športy

Volejbalová Nitra v problémoch: Klub nenastúpil na zápasy, hráči ostali bez výplat

Volejbalový extraligový tím VKP SPU Bystrina nenastúpil minulý víkend na dva súťažné zápasy v Trenčíne a doma s Myjavou, prípadná tretia kontumácia by tak znamenala automatické vyradenie zo súťaže.

Ilustračný obrázok k článku Volejbalová Nitra v problémoch: Klub nenastúpil na zápasy, hráči ostali bez výplat
Zdroj: TASR

V klube sa však pohli udalosti k lepšiemu, vedenie klubu uhradilo záväzky rozhodcom a podľa všetkého družstvo v sobotu nastúpi na posledné kolo nadstavbovej časti vo Zvolene.

„Vo VKP SPU Bystrina Nitra nastala v posledných týždňoch nepríjemná situácia, o čom nás písomne informovali organizační pracovníci tímov z extraligy a 1. ligy. Počas uplynulého víkendu sa rozhodli hráči a realizačné tímy pre vnútroklubové problémy nenastúpiť na dva extraligové zápasy v Trenčíne a proti Myjave a ‚céčko‘ neodohralo dva zápasy 1. ligy v Trnave. Súťažná komisia SVF na základe Súťažného poriadku volejbalu (SPV) kontumovala dva zápasy extraligového tímu a dva zápasy tímu z 1. ligy. Družstvá prišli o straty možných víťazstiev a odpočítanie jedného bodu za každú kontumáciu. Tretia kontumácia by znamenala vylúčenie zo súťaže podľa SPV. Osobne ma mrzí situácia, ktorá v klube vznikla a verím, že sa to napokon všetko vyrieši v prospech volejbalu a hlavne v prospech volejbalovej mládeže,“ povedal súťažný riaditeľ SVF Ľubo Stražay.

Hráči odmietli nastúpiť na zápasy pre neuhradené výplaty, ale klub mal podlžnosti aj voči rozhodcom.

Túto otázku otvoril predseda komisie rozhodcov už počas Superfinále Slovenského pohára. Viacerí rozhodcovia nemali uhradené faktúry, čo rozhodcovia aj doložili písomne a požiadali SVF o súčinnosť pri vymáhaní pohľadávok. Súťažná komisia SVF preto vydala aj druhé rozhodnutie, keď klubu VKP SPU Bystrina Nitra uložila v pondelok 17. 2. 2020 tri dni na to, aby do 20. 2. 2020 doložili vyrovnanie všetkých záväzkov voči rozhodcom. Môžem potvrdiť, že som dostal zo strany nového prezidenta klubu Róberta Pullmana relevantné doklady a výpis z účtu, ktorý potvrdzuje, že pohľadávky rozhodcov boli uhradené a tým pádom nehrozí zablokovanie činnosti. Avizovaná bola aj podlžnosť klubu voči hráčom, ale do toho federácia zasiahnuť nemôže. Toto je výhradný vzťah medzi klubom a hráčom,“ dodal Stražay.

Situáciu z kabíny priblížil kapitán Marek Malina. „Máme informáciu, že klub si splnil záväzky voči rozhodcom, s nami hráčmi prebieha momentálne rokovanie. Verím, že sa dohodneme tak, aby sme boli spokojní aj my hráči a zároveň to nebude pre klub likvidačné, pretože celková dlžná suma voči všetkým hráčom a členom realizačného tímu je vysoká. Chceme cez víkend nastúpiť, nie je to podmienené len tým, že budeme mať do soboty uhradené výplaty, ale musíme s klubom dosiahnuť písomnú dohodu o vyrovnaní dlhov. Ako sme spomínali, chýbala komunikácia zo strany klubu, nikto nám nevysvetlil čo sa deje a ako dlho máme čakať. Uvedomujeme si, že tretia kontumácia by znamenala vyradenie zo súťaže a boli by sme neradi, keby sa tak stalo. Situácia nielen vo volejbale, ale aj v slovenskom športe nie je jednoduchá, ale verím, že to dopadne napokon dobre,“ povedal Malina.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM