Rastislav Búgel Iné športy

Volejbalová extraliga mužov odštartovala: Nitra si poradila s nováčikom z Prievidze

Nitrianski volejbalisti privítali počas prvého kola najvyššej volejbalovej súťaže nováčika s Prievidze. Nitrania súperovi nič nedarovali a po troch setoch hladko vyhrali.

Ilustračný obrázok k článku Volejbalová extraliga mužov odštartovala: Nitra si poradila s nováčikom z Prievidze
Foto: Monika Földešiová

V prvom kole slovenskej najvyššej volejbalovej súťaže mužov sa v meste pod Zoborom stretol skúsený tím domáceho mužstva s nováčikom z Prievidze. Nitriansky celok nastúpil v značne pozmenenej zostave, ktorej dôvodom boli choroby, ktoré sužovali niekoľko hráčov.

Zaváhanie domácich až na konci

Prvý set bol jednoznačne v rukách domácich volejbalistov. Hráči Prievidze nemali z hry prakticky nič a Nitra v ňom zaslúžene vyhrala. Druhý set sa niesol v podobnom duchu. Až po dvoch setoch a za stavu 2:0 pre domáce mužstvo sa do hry dostali aj hosťujúci volejbalisti. Hráči Prievidze zabojovali a donútili sa k zlepšenému výkonu. To sa odzrkadlilo aj na nervozite oboch tímov. Nitra však napokon vybojovala aj tretí set v svoj prospech a za stavu 3:0 si pripísala prvé víťazstvo.

Daniel Oravec, tréner Nitry:

„Nastúpili sme v pozmenenej zostave, keďže celý týždeň nás sužovali choroby. To bolo vidno aj na výkone chlapcov, hrali na 50% a bez Marciša a Sťahuliaka. Prievidza sa však v prvých dvoch setoch prakticky nedostala ku hre, dobre sme podávali, súperi si nevedeli prihrať a tým to bolo pre nás veľmi jednoduché. A ten tretí set už bol klasický, naši chlapci poľavili a takmer sa nám to vypomstilo. Na ihrisku bola v tomto sete aj značná nervozita, ale ja som vedel, že to dotiahneme k výhre.“

Ivan Hiadlovský, tréner Prievidze:

„V prvom rade by som rád pogratuloval súperovi, bol dobrý hlavne na podaní. My sme sa v podstate nedostali do hry, mali sme obrovské problémy s príjmom a prihrávkou, v čom vidím najväčší problém. V treťom sete sme si vedeli prihrať a od toho sa vyvíjala celá naša útočná hra. Verím tomuto družstvo a verím, že v tejto sezóne budeme aspoň v strede tabuľky a možno aj vyššie, ale opakujem, pokiaľ nedáme príjem, nie sme schopní útočne hrať.“

VK Ekonóm SPU Nitra – VK Prievidza 3:0 (16, 15, 23)

Zdroj: Nitra24.sk/vo­lejbalnitra

Foto: Monika Földešiová

VK Ekonóm SPU Nitra – VK Prievidza
21
Galéria
Foto: Monika Földešiová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM