Rastislav Búgel Iné športy

Volejbalistky bojujú v zápasoch o bronz: V prvom kole tesne podľahli Pezinku

Volejbalistky UKF v Nitre majú pred sebou záver sezóny. V ňom bojujú o zisk bronzových medailí.

Ilustračný obrázok k článku Volejbalistky bojujú v zápasoch o bronz: V prvom kole tesne podľahli Pezinku
Foto: Monika Földešiová

Nitrianske volejbalistky z tímu Volley project UKF Nitra sa v aktuálnej sezóne najvyššej ženskej súťaže prebojovali až do bojov o bronz. Na domácej palubovke privítali súperky z Pezinka.

Zápas to bol do poslednej chvíle poriadne vyrovnaný. Po 120 minútach dramatického priebehu sa napokon z víťazstva 2:3 tešili hosťujúce volejbalistky. Tie sa tak ujali vedenia v sérii hranej na tri víťazné zápasy. Druhé kolo sa uskutoční v sobotu 11.apríla na palubovke v Pezinku. Pokiaľ by ste si chceli vychutnať športové zápolenia pod Zoborom, v sobotu 11.apríla o 18:00 začnú nitrianski volejbalisti VK Ekonóm SPU sériu o konečné piate miesto na domácej palubovke proti Trenčínu.

Ľuboš Červeň, tréner Nitry: „Ťažko sa hodnotí tento zápas, lebo sme si to pokazili sami. Musíme sa na sobotný zápas pripraviť hlavne psychicky, pretože dnes zlyhala disciplína. Doteraz fungovala normálne, no dnes sa viac rozprávalo ako hralo.“

Pavel Bernáth, tréner Pezinka: „Som rád, že sa nám s favoritom darilo držať krok. Prvý set bol nervózny, ďalšie dva jasne dominovala Nitra. Potom sme sa vzopreli a obrovskými emóciami sme to dotlačili k výhre. Séria sa len začala. Na sobotu sa určite dobre pripravia a my musíme drieť ďalej.“

Volley project UKF Nitra – VTC Pezinok 2:3 (-23, 22, 15, –23, –12)

Nitra: Skydan 5, Richweissová 14, Grulišová 18, Lech-Vlk 14, Behúnová 1, Stümpelová 10, libero L. Hradecká (Kosiak 11, Mikulajová 0). Tréner: Ľ. Červeň.

Pezinok: Skalová 16, Hinzellerová 18, Patschová 2, Kostelanská 4, Marjenková 7, Cagáňová 14, libero Toporová (Fábryová 6, Grolmusová 0, Glóriková 1). Tréner: P. Bernáth.

Foto: Monika Földešiová

Zdroj: Nitra24/svf.sk

Prvý zápas série o bronzové medaile
24
Galéria
Foto: Monika Földešiová
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM